Jedan od najboljih predstavnika regionalne metal scene, grupa Noctiferia iz Slovenije, nastavlja da promoviše “PAX” – peti studijski album, koji je naišao na odlične kritike, kako pubilke tako i stručne javnosti, te ovom sekstetu teške kategorije otvorio nove mugućnosti.


nnn1Ovi metal velikani, koji uživaju respektabilan ugled i van granica našeg regiona, odlučili su da peto studijsko ostvarenje prvo promovišu na domaćem terenu, čiji je vrhunac bio vizuelni i zvučni udar u Kinu Šiška, 22. januara, kojeg je snimala RTV Slovenija

Nakon završetka promo turneje na domaćem terenu Noctiferia krajem aprila ponovo putuje u inostranstvo, ali umesto uobičajeno u evropske zemlje i nakon evropskih turneja sa uglednim bendovima kao što su Marduk, Kataklism, Immolation, Haipocrisi, Maihem, Samael, Keep of Kalessin, Melechesh, In Flames i pre letnjih festivala, uključujući i Wacken Open Air, Noctiferia će kao prvi predstavnik slovenačkog metal stvaralaštva održati turneju u zemlji izlazećeg sunca između 29. aprila i 11. maja.

nnnnNa ovoj dvanaestodnevnoj turneji bend će održati osam koncerata, a prvi u nizu je 30. aprila u Šangaju, gde će deliti binu sa američkom grupom Killsvitch Engage. Potom sledi upoznavanje kineske klupske scene, a zaustaviće se u Pekingu na lokalnom Midi Music Festivala, koji svake godine poseti oko 100 hiljada ljudi.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here