Direktor Nišville Jazz Festivala Ivan Blagojević danas se u Trebinju sastao sa gradonačelnikom  Trebinja, gospodinom Mirkom Ćurićem i gospođom Tanjom Đaković, zamenicom Ministra kulture Republike Srpske. Na sastanku je dogovoreno da se Nišvil održi na centralnom trgu u Trebinju od 19. do 21. Avgusta 2022. godine.

 Sastanak je inače održan na inicijativu Miljana Vukovića, direktora Kulturnog centra Trebinja i Slađane Skočajić, načelnika Odeljenja za kulturu pri Upravi Grada Trebinja. Sagovornici su se saglasili da grad Trebinje ima izuzetan kulturno turistički potencijal i da u radijusu od 100 kilometara, u kojem su Podgorica, Herceg Novi, Tivat, Dubrovnik, Split i Mostar –  gravitira tokom avgusta više od milion turista koji do sada nisu imali kvalitetnu ponudu umetničkih programa kakve nudi Nišvil džez festival –  jedan od 10 najboljih evropskih festivala po oceni londonskog Gardijana. Broj scena i imena izvodjača bice uskoro objavljeni. Za sada se zna da će svi programi biti besplatni za posetioce.

Tom prilikom je potpisan i petogodišnji protokol o saradnji Nišvilla i Grada Trebinja koji je predstavljen i medijima. U protokolu je definisano da će se posle ovogodišnjeg pilot izdanja, koje će trajati dva ili tri dana, brojevi sukcesivno povećavati dok ne dostignu uobičajeni broj dana tokom kojih se Nišville održava u Nišu, ali  i broj i kvalitet  izvođača koje Nišville inače predstavlja u Nišu. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here