U iščekivanju albuma “Away from you” beogradskog džez gitariste i kompozitora Jovana Milovanovića a koji će biti objavljen 20. maja u izdanju američke izdavačke kuće Shifting Paradigm Records iz Mineapolisa, danas je objavljen prvi singl “Daisy People Music” kojim nam je Jovan samo nagovestio stil i zvuk celine albuma.

“Daisy People Music je analogija na album Branford Marsalis-a pod nazivom Crazy People Music. Izlomljena melodijska linija na sopran saksofonu i ritmični bluesy B deo su svojevrsni omaž Branford Marsalisu i muzici sa tog albuma. S obzirom da Daisy znači bela rada i da simbolizuje nešto detinjasto i dečiju igru tako treba i doživeti ovu kompoziciju.”, o prvom singlu je rekao Jovan., o prvom singlu je rekao Jovan.

Pored Jovana, jazz quartet čine izvanredni srpski džez muzičari Kristijan Mlačak na sopran i tenor saksofonu, Milan Nikolić na kontrabasu i električnom basu i Aleksandar Cvetković na bubnjevima.
 
Jovan Milovanović je diplomirao džez kompoziciju na Berklee koledžu za muziku. Tokom studija imao je veliku čast da njegove kompozicije koncertno izvodi Berklee College Big Band Orchestra kao i da uživo izvodi svoje kompozicije sa sjajnim muzičarima kao što su Dayna Stephens, Llibert Fortuny, Ferenc Nemeth, Daniele Camarda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here