Nišville jazz festival dobio je svoje polje u  „Monopolu Srbija“  prvom oficijelnom nacionalnom izdanju planetarno popularne igre za našu zemlju, koja je, u utorak 1. decembar)  promovisana u beogradskom Delta Sitiju.


Monopol - NisvilleDirektor festivala Ivan Blagojević kaže da Nišville nema ambiciju da drži monopol na jazz u Srbiji, ali da imponuje to što su vlasnici prava na nacionalna izdanja popularne igre, britanska kompanija „Winning Moves“ prepoznali Nišville kao manifestaciju koja promoviše turističke potencijale Srbije.

-Počastvovani smo i činjenicom da jsu nas proizvođači ove igre kontaktirali na predlog Turističke organizacije Srbije koja vać godinama podržava i promoviše Nišville na svetskim sajmovima turizma i na čiji je predlog Nišville ove godine dobio „Turistički cvet“ kao najbolja manigfestacija u promociji srpskog turizma, kaže Blagojević.

U okviru obeležavanja 80 godina postojanja Monopola, posle SAD, Velike Britanije i Italije, Srbija je četvrta zemlja na svetu koja je dobila personalizovanu verziju ove popularne igre.

Podsetimo i da je tokom aprila meseca trajalo glasanje preko društvenih mreža i u Delta City-ju, za izgled figurica koje će krasiti domaće izdanje Monopola, tako da su upravo fanovi bili ti koji su imali veliki doprinos u njegovom kreiranju.

 Nekoliko zanimljivosti o Monopolu…

  • Prvi Monopol predstavljen je pre tačno osam decenija, 1935. godine
  • Igra je dobila ime po ekonomskom terminu monopol, što označava dominaciju jednog učesnika nad drugim učesnicima u privredi
  • Najduža partija Monopola trajala je 70 dana, bez prestanka
  • Do sada je proizvedeno šest milijardi zelenih kućica i dve milijarde crvenih hotela
  • Među najtraženijim edicijama Monopola su „Čarobnjak iz Oza“ i „Elvis Prisli“
  • Procenjuje se da je Monopol do sada igralo oko 750 miliona ljudi širom sveta, što je čini jednom od najigranijih igara na svetu

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here