Pod etiketom Sony Music izašao je album Rogera Watersa, The Lockdown Sessions podignut na sve digitalne muzičke platformeU pitanju je kolekcija pesama koje su snimljene u  kućnom studiju  tokom pandemije 2022-2021. Na ovom albumu se nalazi i čuvena “Comfortably Numb 2022”, zabeležena tokom Watersove This Is Not A Drill turneje po severnoj Americi.

Foto: Kate_Izor

The Lockdown Sessions su producirali Roger Waters i Gus Seyffert. Uz Watersa (vokal, gitara i klavir), na albumu su svirali: Gus Seyffert – bas, violončelo, vokali; Joey Waronker – bubnjevi i perkusije; Dave Kilminster – gitara i ritam gitara; Jonathan Wilson – gitara i vokali; Jon Carin – klavijature i vokali; Lucius (Jess Wolfe i Holly Laessig) – vokali; Bo Koster – orgulje (svuda osim na pesmi “Mother”), kao i Ian Ritchie – saksofon (“Two Suns In The Sunset”).

 The Lockdown Sessions čini 5 pesama od kojih neke pripadaju Pink Floyd eri, dok je Waters bio u bendu, odnosno njegovoj solo karijeri: “Mother” i “Vera” (originalno objavljene na albumu The Wall grupe  Pink Floyd; “Two Suns In The Sunset” i “The Gunner’s Dream” sa albuma The Final Cut grupe Pink Floyd;  “The Bravery of Being Out Of Range” sa Watersovog solo albuma, Amused To Death.  Uz to, kao poslednju, šestu kompoziciju ovog izdanja, Waters je obradio i Pink Floyd klasik, “Comfortably Numb” .

 O izdanju The Lockdown Sessions, Roger Waters je izjavio:

 “Turneja Us and Them trajala je tri godine…svaki koncert bismo završili pesmom “Comfortably Numb”…nakon koje bi usledio bis, pesma “Mother”. U nekom trenutku, pri kraju turneje, počeo sam da razmišljam da bi bilo interesantno napraviti album od “bis” pesama i tako ih i nazvati, “The Encores”. Moja ideja je prvo bila odložena koncertom u čast Gingera Bakera, sa Ericom Claptonom, pa zatim  maršom i govorom podrške Julianu Assange-u u Londonu. A onda  je u petak, 13.marta 2020 krenuo karantin i moj projekat “The Encores” se negde zaturio… sve do sada… Kao znak uzvika, “Comfortably Numb”  zatvara ovaj krug ljubavi.”

 Čitav album je filmski zabeležio producent i reditelj Sean Evans.

Roger Waters će sledeće godine krenuti na turneju  This Is Not A Drill po Evropi, a u planu je 40 koncerata, u ukupno 14 evropskih zemalja. Prvi datum je zakazan u Lisabonu, 13.marta 2023. u areni Altice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here