Poslednje veče Gitarijade u Zaječaru obeležila je rekordna poseta i sjajni koncerti takmičarskog i revijalnog dela.

Pet finalista dalo je svoj maksimum u želji da osvoji glavnu nagradu, no nijanse su odlučivale i jednoglasnom odlukom žirija,na čijem čelu je bio rokonačelnik Bil Guld, zrenjninski bend Direct Drive poneo je laskavu titulu pobednika 55. Gitarijade.

Njihov frontmen je takođe dobio prestižnu nagradu za najbolji vokal Momčilo Moša Radenković, dok je niški Monah osvojio srce publike.

Beogradska Alisa, predvođena Piletom, zagrejala je prisutne hitovima “Sanja”, “Kesten”, “Sećanja” i “Pijane noći”, da bi prepustila binu Van Goghu. Đule je već nakon druge numere “pohvalio” publiku: “Imate odličnu energiju… ali za babe! Vidim ovde puno mladih lica, što je divno i zato želim da vas čujem! Idemo Zaječar, oduvajte nas energijom!” Fanovima nije trebalo dvaput reći – pevali su sve pesme zajedno sa Đuletom – od “Ludo luda”, “Za godine tvoje” i “Kiseline” do klasika “Neko te ima noćas”, “Anđele moj brate” i “Brod od papira”.

 

“Laku noć najrokerskijem gradu u Srbiji, volimo vas, čuvajte decu i sebe!” rekao je Đule poklonivši se publici, da bi na scenu izašli Kanda, Kodža i Nebojša u jednom od svojih najboljih koncertnih izdanja.

Zvonimir Đukić Đule naveo je imena muzičara koji nažalost više nisu sa nama, iako dirljiv momenat i svakako velika žal za legendama rokeronla koji su izgubii životnu bitku, nedvoljno upućen u čiji je grad došao, između ostalih, zaboravio je jedno ime, ime osnivača najstarije rok manifestacije, Momčila Moše Radenkovića, a na šta je podsetio rođeni brat preminulog stvaraoca, Slobodan Bane Radenković, prilikom uručenja nagrade.  

 

 

Ipak, već s prvim taktovima šabačkih Goblina nastala je erupcija energije, na čijem talasu je neumorni Golub vozio do ranih jutarnjih sati – “U magnovenju”, “Cipjonka”, “Daleki put”, “Anja, volim te!” i “Ima nas” izvukli su i poslednji atom snage iz oduševljene publike.

Tokom četiri dana nastupe su imale grupe OPS na čelu sa glumcem Slobodanom Bodom Ninkovićem, Kerber, Bajaga i instruktori, Kiki Lesendrić i Piloti, Ritam Nereda… Od stranih imena, “Gitarijada” je proteklih godina ugostila inostrane rok zvezde, Bilija Ajdola, Guano Ejps, kao i bend Terapi.

55. Gitarijada u potpunosti je opravdala titulu najstarijeg festivala  i već krenula sa pripremama za sledeću.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here