Večeras premijerno u Vintage Industrial Baru predstaviti Chui, Mangroove i Kozmodrum.  Sva tri benda imaju odlične nove albume, od kojih je onaj Chuia, „Third Sun From The Stone“, gotovo jednoglasno proglašen najboljim domaćim ostvarenjem 2015. godine. Početak programa je u 20 časova i 30 minuta. 


cover chui

Sastavljen od prekaljenih muzičara, CHUI je trio koji čine klavijaturista Toni Starešinić i saksofonista Vojkan Jocić, koji se ujedno poigravaju elektronikom i bubnjar Janko Novoselić. Njihov rad neguje nešto drugačiji pristup jazzu protkan aktualnim trendovima, a njihov zvuk je spoj jazza i suvremene klupske plesne muzike u kombinaciji s elektronikom, psihodelijom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom. Muzička kritika hvali njihovu fuziju jazza i aktualnih trendova čime brižu bilo kakva žanrovska ograničenja, svrstavajući njihov rad uz bok velikanima svjetske fusion scene.

fotka chui
Toni Starešinić i Željka Veverec kao kreativni duo predvode skupinu muzičara koje su okupili pod imenom MANGROOVE – hrvatski autorski neo soul funk bend. Na zagrebačkoj klupskoj sceni postoji od 2003. godine, a istovremeno s izdavanjem prvog albuma „Svijet Za Nas“ 2009. bend je koncertno pohodio sve veće gradove u Hrvatskoj i Sloveniji. Muzički kvalitet Mangroovea su prepoznali i HGU i DHS dodelivši mu 2006. godine prvu nagradu na muzičarskom talent festivalu održanom u sklopu sajma muzike na Zagrebačkom velesajmu. 2007. godine. Sa producentom Samirom Kadribašićem (Ex. Jinx, Headoneast) snimaju album prvienac koji 2009. godine objavljuje Tom Tom Music (IDMMUSIC).

KOZMODRUM, novi projekat poznatih imena nezavisne scene, svira vlastiti stil klupske plesne muzike od milja nazvan Organic Dance Music. Članovi se koriste strukturama preuzetim iz elektronskih stilova kao što su techno, house, jungle i dubstep uz forme originalno iz jazz i fusion muzike za stvaranje novih stvari. U nastupu uživo korištenjem tradicionalnih instrumenata (gitara, bas, klavijature) stvaraju elektro zvuk, čime svaki nastup čine posebnim. Ovi momci takođe imaju novi album „Na tragu satelita“, kojeg će promovisati i na ovom nastupu!

fotka kozmodrum

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here