Na današnji dan, 20. januara 1955. godine, rođen je Majkl Entoni (Michael Anthony), bivši basista  hard rock sastava VAN HALEN


Poznat je po svojim unikatnim nastupima, solažama i velikom broju “custom-made” gitara, uključujući i Džek Denijels (Jack Daniel’s) model. U Van Halenu pevao je,  i prateće vokale. 

michael-anthony-chickenfoot-bass-corbis-530-85Van Halen napušta 1996. godine, da bi se nakratko vratio tokom pnovnog okupljanja benda, u periodu od 2003. do 2005. godine. Trenutno je u bendu Chickenfoot, Ipak, najdužu i najuspešniju deonicu svoje muzičke karijere, ostvario je upravo u Van Halenu. 

Sastav osnivaju braća Alex i Eddie Van Halen 1972.g. u Pasadeni,Kalifornija. Oba su u početku učili da sviraju klavir, međutim kasnije kreću drugim putevima, Alex – bubnjeve, a Eddie – gitara.

1974.g. osnivaju sastav koji se zove “Mammoth”. Razglas iznajmljuju od David Lee Rotha (koji tada peva u grupi “Redball Jetsi”) za 50 dolara. Iako u početku nije ispunjavao uslove, koje je Eddie postavio, Roth kasnije postaje člano sastava. Pridružuje im se i basista Michael Anthonyo, koji ujedno izvodi i prateće glasove. Pošto je već postojao sastav koji se zvao “Mammoth” i ime je bilo zaštićeno, menjaju naziv grupe u “Van Halen”.
Sastav tada čine: Eddie Van Halen na gitari, Alex Van Halen na bubnjevima, David Lee Roth vokal i Michael Anthony na bas gitari.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here