Bend je osnovan u relativno skorije vreme u Vranju. Mud factory se svakako izdvaja po teškim rifovima, iskrenim tekstovima i efektivnom i direktnom interakcijom sa publikom. Šta im je donela Gitarijada, i šta se pre iste događalo, rekao nam je Nemanja Stanković, basista sastava Mud factory.

radjena1

“Mud Factory, kao i pre Gitarijade punom parom radi na novim pesmama. Euforija posle pobede na istoj se malo smirila, pa nastavljamo sa radom, jer ideja ima dosta. Dalji planovi su uglavnom vezani za nastupe, tj. dalju promociju EP-a “Born for doom”, kao i spota koji  je upravo ovih dana predstavljen publici. Zadovoljni smo kako je sve ispalo, iako smo nakon Gitarijade uleteli u celu tu priču oko snimanja neočekivano brzo. Osim internet promocije, najbolji način da prezentujemo ono sto bend radi je svakako u zivoj svirci. Nakon Gitarijade smo nastupali samo u Vranju i Vrnjackoj banji. Zahvaljujuci kontaktima koje smo u poslednjem periodu ostvarili, mozemo da ocekujemo nastup u sarajevu, Požarevcu, Nišu, Pančevu.. U planu je saradnja i sa zvucnijim imenima sa nase scene ali o tome cemo drugom prilikom, taman da najavimo” – rekao je Stanković

Pogledajte novi spot !

 

“Pobeda na Gitarijadi je za nas ostvarenje dečačkog sna. Sam plasman u finale je za nas predstavljao iznenadjenje i veliku čast, s obzirom na reputaciju i tradiciju iste. Na nas je uticalo tako sto smo dobili još jednu potvrdu da je ovo sto radimo kvalitetno, i da idemo u dobrom pravcu sudeći po reakcijama publike, kao i žirija.  Ne mogu da kazem da se nismo potajno nadali nekoj od nagrada, ali niko od nas nije bio opterećen time, sto mogu da kazem i za ostale takmičarske bendove sa kojima smo delili binu na Gitarijadi. Pre svega, jedno izuzetno druzenje i kolegijalnost. A sto se priprema tice, mogu da kazem da smo vredni po tom pitanju, tako da spremno cekamo svaku svirku pa je tako bilo i u Zajecaru”.

Volimo da mislimo da se izdvajamo po nekom svom izrazu u pogledu pesama, u smislu kvalitetne muzike, tekstova, kao i agresivnog i temperamentnog izvodjenja istih.

 

“Za tekstove je zadužen iskljucivo Stefan (vokal), koji iskrenim pristupom pisanju istih prica neku svoju pricu. Što se muzike tice, tu smo već svi zaduženi. Obično krene sa Milanovom idejom (gitara) koju razradjujemo dok nismo zadovoljni finalnom verzijom”.

mf 1

Kako smo i sami konstatovali, pravac koji prati Mud Factory nema prostora kod nas, što je sudbina i drugih sličnih žanrova muzike. Da li postoje makar naznake da će se stvari promeniti?!

“Haha, pa sudeći po uslovima u kakvim mi radimo, neće. Iz priče sa kolegama iz bendova van Vranja uvidjamo manjkavost uslova u pogledu prostora za probe, svirke kao i prateće opreme. Ali ne žalimo se, optimisti smo po tom pitanju, ipak je volja i ljubav prema tome sto radimo najbitnija”.

Članovi: 

Stefan Milanović – Vokal
Milan Stefanović – gitara
Nemanja Stanković – bass gitara
Nemanja Milanović – bubanj

mf 2

https://www.facebook.com/MudFactoryVr?fref=ts

intervju: Milena Ilić

foto: Milan Belić

naslovna fotografija: Sles Mofos

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here