Marko Dragosavljević, srpski kajakaš koji je u karijeri osvojio veliki broj medalja na najvažnijim međunarodnim takmičenjima, kroz projekat Training Ground (Dan za treniranje) vas vodi kroz nesvakidašnje lokacije svojih treninga.

Baš kao i većina sportista širom sveta u prethodnom periodu Dragosavljević je odsustvo takmičenja iskoristio za trening, a kroz ovaj projekat je napravio i idealnu kombinaciju treninga i upoznavanja prirodnih lepota Srbije u svom kajaku.

Srpskom sprinteru se u tom poduhvatu pridružio i Predrag Vučković, čuveni svetski ekstremni i podvodni fotograf, koji je ovaj put iz različitih perspektiva ovekovečio Markovu plovidbu kroz neke od najlepših rečnih tokova Srbije. Tako smo dobili efektne i nezaboravne momente iz skoro svih krajeva Srbije, od vodopada Vrela, najkraće reke u Evropi (duga 365 metara, zbog čega se još zove i Godina), pa sve do Dunava kod Golupca, tamo gde je ova reka najšira u celom svom toku kroz 10 država!

Na putu kroz Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Rumuniju, Bugarsku, Moldaviju i Ukrajinu, Dunav nigde nema širinu od 6 kilometara kakva je kod Golupca, a čuvena Golubačka tvrđava je Markovu plovidbu učinila još izuzetnijom. Pustolovina je nastavljena kroz rukavce i močvare između Krnjače i Pančeva, na Dunavu u okolini Beške i Krčedina, nezaobilazan je bio i jedan od simbola Beograda, Ada Ciganlija. Za kraj, uživaćete u momentima ispred čuvene Kućice na Drini, još jednoj atrakciji koja neretko završava na globalnim turističkim posterima i blogovima kao ponos Srbije.
 

Prezadovoljan sam što smo napravili ovaj projekat i jako sam ponosan. Priroda je nepredvidiva, ne možeš da praviš ovakve fotografije kada ti hoćeš, nego kada ti ona dozvoli. Uz to, rad sa Peđom je nešto neverovatno, jer je čovek prepun pozitivne energije i senzacionalnih ideja za fotografisanje. Dva meseca su utrošena na realizaciju svega, ali je to proletelo jako brzo” – kaže Dragosavljević.

Cela fotografsko-kajakaška avantura bila je velika satisfakcija za Dragosavljevića pred naredni karijerni izazov – Marko će se ove nedelje posle duže pauze takmičiti u Segedinu na Svetskom kupu, koji se održava od 24. do 27. septembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here