Legendarni slovenski band LAČNI FRANZ predvođen neuništivim Zoranom Predinom privodi svoju priču kraju. Nakon regionalne turneje, zagrebačko ‘veliko finale’ desit će se u Zagrebu u klubu Hard Place u četvrtak 29.12.2022. Zadnja je to prilika da fanovi uživo čuju legendarne hitove kao što su ‘Praslovan‘, ‘Ne mi dihat za ovratnik‘, ‘Naj ti poljub nariše ustnice‘, ‘Zarjavele trobente‘, ‘Čakaj me‘, kao i mnoge druge koje su ovi novovalni prvoborci u svojoj karijeri snimili i odsvirali.

“Došlo je vrijeme da se oprostimo na način kojeg naš brend i band zaslužuju. Ove se jeseni serijom koncerata u regiji, pod zajedničkim nazivom, VELIKI FINALE, opraštamo od svoje publike. Program koncerta izbor je pjesama sa svih naših albuma. U 43 godine karijere benda objavili smo 13 studijskih albuma, 2 živa albuma i 4 kompilacije. Odsvirali smo preko 2000 koncerata. Od 1.1.2023 Lačni Franz odlazi u povijest.”
Zoran Predin

Uz sjajnu svirku pomlađenog Lačnog Franza, glavni su adut Predinovi bezvremenski tekstovi u kojima se miješaju politika, ironija, sarkazam, tabu teme, crni humor, ali koji su svima shvatljivi, prihvatljivi i lako pjevljivi. Svojevremeno su ih glazbeni kritičari nazivali ‘kabaret rock’ baš zbog svih tih elemenata koji čine jedinstvene i neponovljive Franze.

Od osnutka davne 1979. u Mariboru, niska njihovih sjajnih albuma kreće od ‘Ikebane’, preko ‘Adijo pamet’ do ‘Ne mi dihat za ovratnik’ koji su etablirali Zorana Predina kao jednog od najznačajnijih jugoslovenskih rock pjesnika, a sve su te vanvremenske pjesme do danas ostale zapisane u analima ovdašnjeg rock’n’rolla.

Ne propustite priliku svjedočiti zadnjem pojavljivanju Lačnog Franza  u Zagrebu za koji ih veže posebna ljubav i veza, jer baš u Zagrebu od samih početaka imaju svoju najodaniju publiku. U Zagrebu su odsvirali brojne sjajne koncerte o kojima se još danas ispredaju legende.

Ulaznice po ceni od 80 kn možete nabaviti u klubu Hard Place, u Dirty Old Shopu i online na entrio hr.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here