Američki postrok trio Meridžiz (Marriages) upravo je objavio debitanski album “Salome”, i to pred dolazak u Beograd gde će 25. aprila biti predgrupa kultnom Wovenhand-u u Domu omladine!


PLAKAT (1)Beogradska publika imaće ekskluzivnu priliku da među prvim u svetu čuje uživo predstavljanje albuma zapanjujuće lepote koji, uprkos atmosferi krhkosti, poseduje težinu bilo kog drugog metal izdanja na koji ćete naići tokom 2015. godine! I moguće posvedoči nastajanju jednog značajnog benda!

Uticajni časopis Uncut dodelio je “odvažnom debi albumu” losanđeleskog benda ocenu 8/10, ustvrdivši za gitaristkinju Emu Rut Randl (Emma Ruth Rundle) da je “izvanredna pevačica, čije glasovne akrobacije idu od PJ Harvey i Siouxsie (and the Banshees) do Elisabeth Fraser i Tori Amos, a da pri tom ne lični ni na jednu od njih!”

rubrici “9 sjajnih albuma koje ste mimiošli ove nedelje” britanski NME takođe ocenjuje sa 8/10 album “Salome” za koji kaže da je “oluja buke, zlokobne i ekstatične, sa rifovima koji rasteruju oblake!”

Meridžiz su osnovali 2011. godine  Randl i basista Greg Burns u trenutku mirovanja maticnog benda Red Sperous (Sparows), željni da se fokusiraju na pisanje konciznijih, vokalno orijentisanih kompozicija i stvore “bend koji se nece držati stilskih ogranicenja”.

“Meridžiz je jako teško odrediti… Recimo da smo na turneji kroz nekoliko žanrova i da još nismo sigurni gde bi hteli da se zaustavimo”, kažu Randl, Burns i bubnjar Endrju Klinko (Andrew Clinco).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here