Početak naredne nedelje će obeležiti dva velika koncerta svetskih zvezda – 2 Cellos i Iron Maiden, koji će dan za danom nastupiti u Štark Areni u organizaciji Charm Music-a.

U ponedeljak 23. maja poslednji put u karijeri pred beogradskom publikom će zajedno nastupiti Luka Šulić i Stjepan Hauser kao sastav 2 Cellos. Koncert u Štark Areni je deo njihove svetske oproštajne turneje, a u prodaji je ostao još mali broj ulaznica koje se mogu kupiti na svim prodajnim mestima i preko online servisa tickets.rs.

2022 World Tour su započeli u martu u Americi i rasprodali koncerte u Čikagu, Detroitu, Filadelfiji, Njujorku, Virdžiniji, Nišvilu, Dalasu, Denveru, Las Vegasu, Los Anđelesu, San Francisku, a početkom maja su se preselili u Evropu gde su nastavili da oduševljavaju publiku u prepunim dvoranama. Turneju će završiti u Australiji i Novom Zelandu, a koncerti zakazani za novembar u Sidneju i Brizbejnu su već rasprodati. 

U utorak 24. maja publiku u Štark Areni očekuje još jedna svetska senzacija –  najtraženiji hevi metal bend Iron Maiden, a ulaznice za ovaj koncert su rasprodate. Privilegiju da prisustvuju nesvakidašnjem muzičkom i scenskom spektaklu će imati 15.000 ljudi, koje će Maideni odvesti u svoj “Senjutsu” svet inspirisan njihovim poslednjim albumom. Koncertni i scenski dizajn sadrži više različitih, ali međusobno povezanih “svetova” koji su inspirisani stripom i igricom koju je bend objavio 2017. godine, a po kome turneja i nosi naziv. Osim legendarnog Eddie-ja na sceni Štark Arene će se naći i veliki Spitfajer, Ikar, Hell, a sve to uz spektakularnu pirotehniku, bacače plamena i druge ekstravagantne elemente scenografije.

Sve će biti povezano i set listom koja obuhvata veliki izbor hitova iz 80-ih sa puno iznenađenja sa kasnijih albuma, što uključuje i pesme sa njihovog poslednjeg albuma “Senjutsu” koje nisu izvodili na dosadašnjim koncertima.

Turneju Legacy of the Beast World Tour su započeli još 2018. godine, ali su, zbog pandemije, mnogi nastupi planirani za prošlu i ovu godinu morali da budu odloženi. Na sreću desetina hiljada fanova u Srbiji i regionu, Beograd je jedan od pet evropskih gradova u kojima će Maiden-i nastupiti tokom 2022. godine. 

O kakvom spektaklu je reč svedoče i snimci sa njihovih već održanih koncerata u okviru aktuelne svetske turneje. Šou je do sada videlo više od dva miliona ljudi širom sveta, a obožavaoci i mediji su jednoglasni da je u pitanju Maidon-ov najspektakularniji i najekstravagantniji nastup u njihovoj karijeri.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here