U završnici serijala besplatnih koncerata koje Dom omladine Beograda tokom celog leta vikendom organizuje na Platou Milana Mladenovića, publika će imati priliku da, u petak 18. septembra od 20 časova, čuje ariljski bend BAOBAB. Ovaj sastav postoji više od dvadeset godina, a njihov zvuk se u tom periodu menjao od garažne buke do pop/roka. 


26-Baobab
Bend je koncertno aktivan od 1993.godine i u tom periodu se sastav benda menjao nekoliko puta. Interesovalo nas je koliko su te promene uticale na muziku koju stvara Baobab. “Sve i da nije bilo promena članova, za više od 20 godina postojanja, zvuk se menjao, a opet, mislim da je ono što je bilo na početku i sad prisutno… Ljudi su dolazili i odlazili, donosili i uzimali, to je život…”, kaže Mišo Petrović, frontmen benda Baobab.

Nakon duge pauze su odlučili da objave drugi album po redu pod imenom „Pogled iznad”. Novo izdanje je bilo značajno uspešnije od debitantskog albuma „Pesme iz babine kuće”, koji je objavljen 1998. godine.

S obzirom na značajne uspehe koje su tokom prethodnih godina ostvarili učestvujući na različitim festivalima (Long night, Arsenal fest, revijalni deo Zaječarske gitarijade), pitali smo frontmena grupe Baobab šta bi izdvojo kao najveći uspeh do sada. “Najveći uspesi će tek doći, tako volim da mislim i tome se nadam. To je motiv. Opet, to što bend postoji posle toliko godina sa podjednakim, ako ne i većim žarom je samo po sebi uspeh”, ističe Mišo.

baobab03
Bend pozdravlja koncept besplatnih koncerata na Zidiću Doma omladine Beograda. Članovi grupe smatraju da je ovaj program sjajna stvar i veoma se raduju što će biti njegov deo. Zanimalo nas je kakav program pripremaju za predstojeći nastup na Zidiću: “Ljudima treba približiti scenu, vredna je truda. Repertoar je nešto što nikada unapred ne znam. Set listu formiramo pred sam koncert i svaki put je drugačija. Mislim da će biti nekoliko premijera i nekoliko pesama koje jako dugo nismo svirali, naravno uz nekoliko pesama sa Huka Pogled iznad“, poručuje Mišo Petrović.

Budući da dugo postoje na muzičkoj sceni Srbije, pitali smo frontmena benda Baobab kakvo je njegovo viđenje domaće rok scene. “Imam utisak da nikad više nije bilo bendova i nikad manje publike…  A i jedni i drugi su entuzijasti”, zaključuje Mišo i poručuje publici da bend uveliko radi na novim pesmama. “Iskreno, trebalo je da uđemo studio u toku leta, ali eto kako se kod nas gase jedan za drugim mediji koji prate domaći rokenrol, malo smo i sami ostali zbunjeni i razočarani…  Ipak, naći će pesme svoj put, mislim da ćemo na jesen objaviti bar jedan singl”, zaključuje Petrović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here