U subotu, 25. marta, u zaječarskom klubu “Rockwood” gostovaće makedonski sastav VIZIJA. Bend iz Skoplja ovom prilikom promovisaće album prvenac naziva “Glasno!” koji je objavljen decembra 2016. godine. Priliku da se predstavi zaječarskoj publici imaće i bend EVOLUCIJA iz Ćuprije. Početak koncerta u Zaječaru je u 22h. Vizija svoju prvu mini turneju radi promocije albuma započinje upravo u Srbiji, što ne čudi jer je publici u ovom delu Srbije postala poznata nakon nastupa na Gitarijadi 2013. godine.
Odlicne kritike za svoju muziku i zvuk bend je dobio od americke radio stanice „WMBR, dok je britanski muzicki veb sajt „Emerging Indie Bands” Viziju uvrstio na svojoj listi 90 najboljih novih bendova u svetu za 2014 godinu, postavivši je na visokom sedmom mestu.

Novembra 2015 godine, bend je objavio svoj prvi video zapis numere „Glas moje duse“ („Glasot na mojata dusa“, koji je putem drustvenih mreza izabran za najbolji makedonski video – spot u okviru rok muzike za tu godinu.

Bend Evolucija osnovao je u Švajcarskoj 2007. basista Dragiša Marinjes. Muzički kritičari Evoluciju svrstavaju u mešavinu simfo i gotik metala. Zanimljivo je da glavni vokal, Ilana Marinjes Von Arx, peva na čistom srpskom jeziku, a dolazi iz Švajcarske.
Godine 2007. objavljuju album prvenac „Baklja slobode“ za najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji – Take it or leave it. Drugi studijski album pod imenom „Igra počinje“ svetlost dana ugledao je 15. marta 2016. U pripremi je i engleska verzija albuma „Igra počinje“.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here