Trećeg dana Jelen Demofesta, javnost imaće priliku da poseti promociju knjige Nikole Vranjkovića, muzičara i pesnika, kojeg publika poznaje i kroz rad sa sada već bivšim sastavom Block Out. U sklopu dnevnog programa festivala, preciznije 19. jula u 17.30, u amfiteatru Doma omladine, jedno od najpoznatijih imena balkanske rock scene predstaviće sa svojim bendom novo literarno delo, nazvano “Bremeplov”.

Nikola Vranjkovic
Nakon pisanog prvenca “Zaovdeilizaponeti”, objavljenog sada već davne 2001. godine, svetlost dana nedavno je ugledala i druga Vranjkovićeva zbirka pesama. Osim poezije,”Bremeplov” sadrži i četiri priče, a, kao i prva knjiga, praćen je i novom muzikom, istoimenim EP-jem na kojem se nalaze četiri  pesme. Vranjković odavno važi za tekstopisca izraženih poetskih kvaliteta, a nakon toplog prijema prve lirske zbirke, njegovi mnogobrojni fanovi su dugo čekali na novo izdanje. Aktivna promocija krenula je još početkom godine, a sada će se Vranjkovićevi stihovi naći i pred banjalučkom publikom.

Nikola Vranjković je uspostavio blizak odnos sa publikom i gradom na Vrbasu, kako kroz brojne i veoma posećene nastupe, tako i kroz ranije učešće na najvećem banjalučkom festivalu. Multitalentovani umetnik je u dva navrata bio član žirija na Jelen Demofestu, o kojem je uviek imao samo reči hvale.

To je jednostavno najveći, najozbiljniji i najvažniji muzički rok festival takmičarskog karaktera, sa ozbiljnim žirijem, nagradama, propratnim programom kao i gostima u revijalnom delu”, kazao je on, zbog čega ne čudi da je upravo sedmo izdanje Jelen Demofesta izabrao za trenutak promocije “Bremeplova”. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here