Marina Pešić, dugogodišnji priznati koncertni fotograf, prvi put će se predstaviti samostalnom izložbom u Zagrebu, nakon mnogih zapaženih tematskih izložbi. Njena deveta izložba, simbolično nazvana “Sve nas nosi isti talas”, biće otvorena u utorak, 25. aprila u 19:30 časova u zagrebačkom Muzeju Novog talasa.

Za ovu priliku autor je odabrao fotografije popularnih regionalnih rok i pop umetnika kao što su Jura Stublić i Film, Aerodrom, Psihomodo pop, Zoran Predin, Time, IU Group, Električni Orgasam, Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Boris Novković… Svima je zajednička energija i emocije koje je Pešićeva svojim objektivom uhvatila na sebi svojstven način.

Pored autora, na otvaranju će govoriti kultni fotograf Goran Pavelić – Pipo i osnivač muzeja Aleksandar Črček. Mnogi eminentni muzičari su već potvrdili svoje prisustvo.

“Marina me je oduševila svojim fotografijama na kojima je narcisoidni deo mog ega vrištao od zadovoljstva, kada sam shvatila da mogu da izgledam mnogo bolje nego što sam mislila da mogu. Tu se krije Marinino majstorstvo. I još nešto. Vidite da je ona voli muziku i da voli ono što radi. Drago mi je što sam izabran.”
Zoran Predin (Lačni Franc)

“Sve velike stvari počinju od toga da nešto voli. Tako je to u Marininom slučaju. Sve je krenulo od njene ljubavi prema muzici, odnosno rokenrolu. Prvo je počela da ide na koncerte, a onda je htela da snimi trenutke onoga što je Videla na sceni Vremenom je postajala sve bolja i bolja, što se i može očekivati kada neko uporno istrajava u disciplini. Marina je dokazala da se njen talenat da uoči te posebne trenutke na sceni može razviti ako si uporan. I tako je dobila do samog vrha.rokenrol fotografi ne samo na beogradskim scenama već i na čitavom prostoru koji danas zovemo region“.
Srđan Gojković Gile (električni orgazam)

“Sve nas nosi isti talas. Nosi nas ista ljubav prema muzici, rokenrolu, sceni… Ipak, uhvatiti pravi kadar u pravom trenutku tokom koncerta uživo je nešto što nismo svi. Marina Pešić je jedan od onih fotografa koji se izdvajaju po delikatnosti i poznavanju posla.Predaje se muzici, a snaga te energije je obuzima dok fotografiše, što se vidi i na njenim radovima. takođe se može videti preciznost kadriranja važnih trenutaka, kao i poštovanje onih u kadru. Koncerti dobijaju novu dimenziju i nakon završetka zahvaljujući Marininom osećaju da ovekoveči magiju nastupa uživo u pravom trenutku.”
Ružica Vrhovac (Radio Beograd 202)

„Marina je lako mogla da bude ispred objektiva, ali je izabrala drugu stranu kamere, onu koja pretvara trenutak u večnost. Ona je energiju i strast rokenrola pretočila u slike koje govore više od gomile reči. Precizni i nadahnuti, kao samo oni koji mogu iskreno vole ono što rade, potpuno posvećeni i posvećeni svojoj misiji.“
Jurica Pađen (Aerodrom)

Marina Pešić rođena je u Užicu 1987. godine. Završila je master studije na Fakultetu tehničkih nauka (Građevinarstvo) u Novom Sadu 2012. godine. Ljubav prema muzici javila se još u ranom detinjstvu, od kada redovno odlazi na koncerte gde se raduje slušajući svoje omiljene bendove.
Od avgusta 2016. godine fotografiše muzičke događaje za novosadski portal Remik Press, sa kojim sarađuje i danas.

2019. godine pokrenuo je svoju veb stranicu ‘The Pover of Music’, na kojoj promoviše događaje vezane za muziku. Aktivno prati muzičku scenu u regionu i bori se za očuvanje i promociju rok kulture.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here