Britanski sastav Dub Pistols u Banjaluci nastupiće u sklopu revijalnog programa devetog Demofesta, najvećeg festivala demo bendova u regiji, koji se ove godine održava od 21. do 23. jula.


Dub Pistols-promo-01Energični sastav koji predvodi Barry Ashworth zasviraće u četvrtak 21. jula, tokom prve festivalske večeri, te se tako pridružiti ranije najavljenim izvođačima, zagrebačkim punk rockerima Hladnom pivu, te bendu S.K.A. iz Leskovca, koji su na prethodnom Demofestu osvojili treće mjesto.

Zvuk benda Dub Pistols je kombinacija više muzičkih žanrova, kao što su alternative, rock, drum’n’bass, electronica, te hip hop, ska i dub. Ova koncertna atrakcija na Demofest stiže sa aktuelnim albumom “Return of the Pistoleros”, koji je njihovo sedmo studijsko izdanje.

“Ja nas nazivam najuspješnijim neuspješnim bendom svih vremena, kao i najvrijednijim lijenim gadovima na svijetu. Ponekada ne mogu da vjerujem da smo dogurali dovde, ali smo preživjeli i ide nam bolje nego ikada. Znate kako kažu, ako radite nešto što volite, zapravo nikada u svom životu nećete raditi niti jedan dan”, kaže Ashworth.

Tokom 20 godina postojanja, Dub Pistols su sarađivali sa mnogim poznatim muzičarima i bendovima, kao što su The Specials, Busta Rhymes, Horace Andy, Madness i Gregory Isaacs, a nastupali su na brojnim festivalima, među kojima se nalaze Bestival, Beat-Herder i nadaleko poznati Glastonbury. Njihova muzika našla je mjesto u brojnim video-igrama, ali i u dokumentacu o najpoznatijem grafiti umjetniku Banksy-ju.

Inače, Dub Pistols čine vrhunski muzičari, a među njima se izdvaja Tim Hutton, koji potpisuje nekoliko numera grupe The Prodigy sa posljednja dva albuma (upravo on pjeva pjesmu “Omen”), a pisao je kompozicije i za izvođače kao što su Groove Armada i Ian Brown.

Podsjećamo, na konkurs ovogodišnjeg Demofesta stiglo je 467 prijava demo sastava iz cijele ex-Yu, imena takmičara će biti poznata tokom juna, a u revijalnom programu nastupiće još i Kolja i Grobovlasnici, te grupa Bombaj štampa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here