Multiplatinasti rok bend Imagine Dragons nagrađen Gremi nagradom najavio je devet novih koncerata u Evropi i na Bliskom istoku u okviru svoje Mercuri Vorld Tour.

Imagine Dragons, jedan od najtraženijih bendova današnjice, nastupiće u pulskoj Areni 8. avgusta 2023. godine! Autori hitova “Radioactive”, “Believer” i “Demons”, dobitnici Gremija i jedan od najpopularnijih bendova svih vremena, po prvi put dolaze na naše prostore.

Koncert u Puli deo je svetske turneje Mercuri Vorld povodom izlaska njihovog velikog i dugo očekivanog albuma „Merkur — Acts 1 & 2“. Turneja počinje na Smukfestu u Danskoj u sredu, 2. avgusta, a nakon koncerata u Italiji, Hrvatskoj, Poljskoj, Litvaniji, Francuskoj, Izraelu i Grčkoj, završavaju turneju u Francuskoj u Šamboru u nedelju, 8. septembra.

Tokom poslednjih pola decenije, Imagine Dragons su postali jedan od najvećih i najubedljivijih rok bendova na svetu. Bend koji je redefinisao rok u 21. veku, ispunjavajući stadione i stvarajući himne koje obaraju rekorde. Ovaj kvartet iz Las Vegasa sa dijamantskim Gremi sertifikatom s pravom se naziva jednim od najvećih rok bendova današnjice, a njihova dostignuća i brojke govore sami za sebe. Računajući kumulativnu prodaju od 66 miliona albuma, 55 miliona digitalnih numera i 110 milijardi strimova, ističu se kao jedini bend u istoriji sa četiri RIAA dijamantska singla; „Radioactive“ (14 puta platinasti), „Believer“ (10 puta platinasti), „Demons“ (10 puta platinasti) i „Thunder“ (10 puta platinasti).

Od njihovog pojavljivanja 2009. godine, Imagine Dragons su imali pet uzastopnih prvih deset albuma na Bilbordovoj listi Top 200 albuma; „Noćne vizije“, „Dim + ogledala“, „Evolve“, „Origins“ i „Mercuri – Act 1“.

Objavljivanjem albuma „Merkur – akt 2“ ove godine zaokružili su svoj prvi dupli album u produkciji legendarnog Rika Rubina. Dominirajući na radiju, oni ostaju jedan od samo četiri benda koji su ikada postigli simultane Top 5 singlova na Alternativnom radiju, i jedini bend koji je ponovio taj podvig.

Photo: Lantz Martin

Sarađivali su sa svima, od Kendrika Lamara, Lila Vejna i Viza Kalife do Aviciija i filmskog kompozitora Hansa Zimera. Prikupili su milione za razne dobrotvorne organizacije, uključujući njihovu dečju dobrotvornu organizaciju za rak, Tajler Robinson fondaciju, i LOVELOUD fondaciju i festival frontmena Dena Rejnoldsa za podršku LGBTK+ mladima. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ih je 2022. imenovao za ambasadore UNITED 24, koji pomaže u prikupljanju humanitarne pomoći za Ukrajinu.

Ulaznice za klub navijača Imagine Dragons i VIP pakete puštaju se u prodaju u utorak, 29. novembra. Redovna prodaja ulaznica počinje u četvrtak, 1. decembra u 10 sati putem sistema Eventim.hr. Cijene ulaznica kreću se od 640 do 800 kuna.

Datumi svetske turneje Imagine Dragons Mercuri:

02.08.2023 Skenderborg, Danska Smukfest*

05.08.2023. Rim, Italija, Circo Massimo

08.08.2023. Pula, Hrvatska, Arena

14.08.2023. Varšava, Poljska, PGE Narodovi

16.08.2023. Vilnius, Litvanija, Vingio Parkas

22.08.2023. Pariz, Francuska, La Defens Arena

29.08.2023. Tel Aviv, Izrael, Haiarkon Park

06.09.2023. Atina, Grčka, Olimpijski kompleks

08.09.2023. Chambord, Francuska, Chateau De Chambord

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here