Prošlo je  godinu dana otkako nas je napustio David Bowie, jedan od najvećih savremenih muzičara, autor koji je ostavio neizbrisiv trag na pop muziku i način na koji se ona doživljava. 


bowie_2-1024x683
Foto: bosonoga.com

Na početku protekle godine, svet je šokirala vest o smrti velikog umetnika, a nažalost to je bio izgleda uvod u tragičnu godinu za ne samo svet muzike, već i za druge grane umetnosti. 

Bowie je na rođendan objavio svoj poslednji album “Blackstar” a godišnjicu smrti obelžilo je i objavljivanje EP-a “No Plan” koji se pojavio gotovo niotkuda, a na kojem su tri dosad neobjavljene Bowiejeve pesme.

Na velikom koncertu koji se povodom Bowiejevog sedamdesetog rođendana i godišnjice njegove smrti održao u znamenitoj londonskoj dvorani Brixton Academy nastupili su, u njegovu čast, brojne kolege  i glumci, od Simona Le Bona, La Roux i Def Leppard doGaryja Oldmana.

Mnogi su i spot za pesmu “Lazarus” doživeli kao poslednji oproštaj slavnog muzičara, i ako redatelj spota John Renck tvrdi da je David Bowie došao sa idejom za spot mnogo pre nego što je postao svestan stvarne dijagnoze. “To je imalo više veze s biblijskim konotacijama nego s njegovom bolešću“ – izjavio je Renck. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here