Goat Girl objavili četvrti singl sa predstojećeg debi albuma Bend Goat Girl, ili kako su ih mediji inicijalno nazvali, nova anomalija britanske indie rock scene, objaviće svoj prvi studijski album „Goat Girl” 6. aprila za izdavačku kuću Rough Trade Records. Kao četvrti singl sa pomenutog izdanja ovaj bend je objavio pesmu „Throw Me A Bone” koju možete preslušati OVDE


Na albumu „Goat Girl” će se naći devetnaest pesama među kojima je aktuelni singl, kao i prethodno objavljeni „The Man”, „Scream” i „Cracker Drool”. Po rečima članica benda, album stvara polu-izmaštanu atmosferu iz veoma prljave i ružne gradske realnosti.

„Prosto rečeno, ovaj album je produkt odrastanja u Londonu i pruža uvid u devoluciju našeg grada iz prve ruke. Želele smo da na London gledamo ne samo iz svog ugla već i iz ugla nekog ko je tu po prvi put i kome bi sve abnormalnosti i čudna dešavanja u našem gradu mogla biti čudna” izjavile su članice benda Goat Girl.

Iako album i bend karakteriše izraženi britanski zvuk, može se čuti i uticaj country muzike, kao i generalno gitarske muzike sa juga SAD-a. Goat Girl čine Clottie Cream, Rosy Bones, Naima Jelly i L.E.D. što su pseudonimi četiri devojke iz Južnog Londona koje predvode tamošnju rock scenu. Goat Girl su izgradile svoju bazu fanova stalnim živim nastupima na kojima su, između ostalog, pratile i već afirmisane bendove poput The Fall, Fat White Family i Parquet Courts.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here