Na 6. Bedem Festu u Nikšiću u Crnoj Gori, potpisan je Protokol o poslovnoj saradnji između predstavnika Gitarijade i Bedem Festa.


fotomiloszvicer
foto: Miloš Zvicer

Protokol o poslovnoj saradnji potpisali su, direktor Ustanove Gitarijada Zaječar, gospodin Perislav Ducić i direktor Bedem Festivala, gospodin Petar Šundić.

“Nama je u interesu da ostvarimo saradnju sa festivalima u regionu, te od prošle godine iz dana u dan, iz meseca u mesec putujemo i ostvarujemo saradnju. Naša želja je da ostvarimo saradnju sa referentnim festivalima, jer pred nama je 50. Gitarijada. Sa velikim zadovoljstvom smo u Crnoj Gori i mislim da će ova saradnja tek imati plodove u bliskoj budućnosti” izjavio je direktor Ustanove Gitarijada Zaječar, Perislav Ducić.

U budućem periodu nakon ozvaničenog partnerstva, dva festivala će međusobnom saradnjom realizovati zajedničke projekte. Gitarijada ima ostvarenu saradnju sa još četiri festivala i to: Gitar Art Festival (Beograd), HGF (Zagreb), Silata na Roka (Sofija) i Taksirat (Skoplje).

“Ovom prilikom, po ko zna koji put izražavam jedno veliko poštovanje prema manifestaciji, koja će naredne godine obeležiti veliki jubilej. Mi kao šestgodišnji Festival smo ponosni na to,da smo pored brojnih partnerskih festivala, uspostavili saradnju i sa zaječarskom Gitarijadom“ rekao je direktor Bedem Festa, Petar Šundić.

pobednik 49. Gitarijade
foto: Miloš Zvicer

Nakon zvaničnog potpisivanja protokola o saradnji između predstavnika Gitarijade i Bedem Festa u press centru nikšićkog festivala, na glavnoj bini nastupio je riječki bend Syleth, sveukupni pobednik 49. Gitarijade po odluci Stručnog žirija, čime je zvanično počela promotivna turneja 50. Gitarijade. Sastavu Syleth, kao nagrada za najbolji bend na najdugovečnijoj rock manifestaciji sleduje snimanje i izdavanje albuma, kao i PR podrška.

foto milos zvicer
foto: Miloš Zvicer

Pobednici ovogodišnje Gitarijade neposredno posle tonske probe prisustvovali su potpisavnju Protokola o poslovnoj saradnji dva festivala i tom prilikom izjavili:

“Čast nam je i zadovoljstvo da sviramo na Bedem festu, iako to naravno dodatno predstavlja i veliku odgovornost, jer moramo pokazati da smo zaslužili večeras biti ovde. Ono što planiramo u narednom periodu jeste realizacija nagrade koju smo osvojili na 49. Gitarijadi, snimanje albuma zbog čega smo jako sretni, jer postojimo već pet godina, pa je red da taj svoj rad nakon demo snimaka krunišemo i zvaničnim izdanjem.”

Oni planiraju da svoj debitantski album “More Than 60 Lies” upotpune i akustičnom verzijom pesme “The User”, za koju su sredinom 2014. godine snimili svoj prvi spot.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here