publika_prodigy-300x225

EXIT R:Evolucija se nastavlja iz dana u dan. Drugo i treće veče festivala doneli su dosta pozitivne energije, odličnih nastupa, a zbirno veče otvaranja i prva tri dana festivala beleže preko 150 000 ljudi koji su sve to ispratili.

Petak je obeležio nastup grupe The Prodigy na glavnoj bini tokom kojeg je kompletan prostor ispred i oko bine bio popunjen. Uz početne taktove pesme „Voodoo people“ počelo je ludilo svojstveno za ovaj bend. Uz „Firestarter“ pojavile su se i baklje, a prisutni su neumorno skakali tokom čitavog koncerta.

Veče na ovoj bini počelo je energičnim nastupom grupe GBH, nakon kojih je nastupao Eyesburn, a onda Prodigy ludilo .

ana_popovic1

Na Fusion bini bilo je takođe zanimljivih i jako dobrih nastupa. Straight Mickey and The Boyz, ZAA, A.K.A.C.O.D. i Proces, nakon kojih su usledili nastupi Ane Popović i Damira Urbana. Ana Popović je sa svojim bendom šarmirala prisutne već u prvim minutima nastupa, kako svojim gitarskim umećem tako i fantastičnim glasom, ali i elegancijom.

Nakon njenog nastupa većina prisutne publike je ostala da isprati svirku Damira Urbana i njegovog benda. Usled manjih tehničkih problema nastup je kasnio dvadesetak minuta, ali je jednočasovnom svirkom i najvećim hitovima Urban zabeležio još jedan veoma uspešan nastup na EXIT festivalu. Uz „Aroma Satanicu“ završili su nastup iako je publika htela još međutim festivalska pravila to ne dozvoljavaju.

damir_urban

Na Riffs&Beats bini Auf Weidersehen, Tetrapank, Hype!, Gunsale, Cockney Rejects…Tetrapank u nepopularnom terminu, ali ne i bez publike, pružili su dozu dobrog punk/rock zvuka. Hype! i harizmatična Gaga takođe su zasluženo ponovo zasvirali na EXITu.

tetrapank

Atoms For Peace takođe su privukli dosta publike i predstavili svoj projekat mnogim poštovaocima rada Thom Yorke-a. Uvod u ovaj glavni događaj na Main bini dali su Vrelo i Darkwood Dub. A kasnije tokom večeri nastupali su Chase & Status.

Na Fusion bini nastupali su MVP, Delilah, Van Gogh, Velahavle, Pankrti… I ove večeri Fusion stage je bio posećeno mesto, ali je Riffs&Beats bina imala program koji je privukao dosta posetilaca.

van_gogh1

Riffs&Beats veče počelo je nastupom mladih Novosađana, Against The Odds. Četvorka koja konstantno napreduje i zasluženo su se našli na EXITu, a za duhovite komentare i odličnu svirku dobili su iskrene aplauze od prisutne publike.

against_the_odds

Od 20.15h nastupali su šumadijski Ramonsi, Čovek bez sluha. Kako se termin početka svirke bližio, tako se i prostor ispred bine punio. ČBS ima svoju publiku gde god da svira, sinoć su to i dokazali. „Superheroj“, „Reci ne“, „Ništa mi staro ne nedostaje“, „Nebeski bend“…nizali su se hitovi ove kragujevačke grupe koja postoji 19 godina, a Laza, gitarista, proslavio je svoj rođendan na najlepši mogući način. Energije na pretek! Publika prezadovoljna. I kad začujemo zvuke pesme „Gotovo je“, znamo da je gotovo, a publika odmah reaguje i traži još. Nema bisa, festival je to. Čekamo ih ponovo na EXITu.

chbs

Posle njih, na binu izlaze Deca Loših Muzičara. Ova bina sinoć je zaista bila izvor energije.

Nakon DLM-a svojih 45 minuta na bini imali su još jedni Beograđani, bend u “opasnom” zaletu, FEUD. Aktuelnim singlom “Vlast” otvorili su nastup koji je publika s oduševljenjem pevala pokazujući da ovaj mlad bend sa izuzetno iskusnim muzičarima ide u dobrom pravcu. Neizostavna je bila pesma “Milion milja”, ali i “Misli mene gone”, “Cocane”, veliki hitovi benda Sunshine. Obzirom da se njihov album očekuje na jesen i da publika nije upoznata sa ostalim pesmama, reakcija, energija ali i oduševljenje publike na njihove pesme je vrlo pozitivna smernica i pokazatelj da od ovog benda u budućnosti možemo očekivati mnogo toga dobrog.

ramirez

FEUD je ustupio mesto Bjesovima. Sjajna atmosfera i vrhunac večeri…Zoran Marinković svojim glasom prosto hipnotiše, a na kraju nastupa častio je momke u prvim redovima pivom i vodom, bacao je preostale limenke i flaše u masu. Pesme “Bolje ti” i “Ime” privodili su nastup kraju, a zaista je bilo očekivano da publika neće hteti da silaze sa bine. Još jednom ove večeri ostajemo bez bisa jer pravila su pravila.

Lollobrigida ponovo na EXITu. I to na Riffs&Beats bini. Još jedan uspešan festivalski nastup pred EXIT publikom, hitovi koje publika voli i energičan nastup ženskog dvojca-Ide i Petre.

Na završnoj večeri očekuje se da će nastup Nick Cave-a na glavnoj bini obeležiti poslednji festivalski dan, na Fusion bini sviraće Dubioza kolektiv, Riffs&Beats doneće žešći zvuk, a Dance Arena ugostiće Eric Prydz-a.

 

Tekst i foto: Andrea Magazin, Ivana Jovanović

Izvor: remixpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here