Autor: Nikola Marković 

U klubu “Juridicum“ održan je koncert posvećen Zoranu Stojanoviću Cigi, velikom niškom muzičaru koji je prošle godine preminuo posle duge i teške bolesti. Nišlije su uz brojne demo bendove i bend „Mama rock“ održale muzički pomen kultnom gitaristi.

mrKoncert pod nazivom “Buđenje u sedam” koji predstavlja aluziju na čitav rad benda “Mama rok”, kultnog rokenrol benda koji je obeležio više od jedne epohe, sinoć je pokazao da se u Nišu energija posvećena rokenrol muzici kreće kulminativnom putanjom.

Veče su na jedan smeran i dostojanstven način započeli mladi gitaristi Nikola Denić i Bogdan Šipetić koji su izvođenjem hitova poznatih hard rok bendova publici najavili emotivnu situaciju.

Za dalju atmosferu pobrinuli su se žanrovski različiti ali konceptualno slični bendovi Drž`te mačkeArctic Maze i Dylan Dog.  Oni su publici u Nišu uspeli da na jedan memorijalan način predstave svoj rad. Ipak, svesni da se čitav koncert odvija pod okriljem Ciginog pomena, niko se od gostujućih muzičara nije nadmetao i nametao forsirajući pesme iz svog opusa. Top Rock Band je kao jedan stariji bend preuzeo kormilo sve do nastupa glavnih zvezda večeri.

“Mama rok” je sa mnogobrojnim gostima Nišlije vratio u vremena kada je Ciga bio sa njima. Hitovi kao što je “Eva” doveli su do toga da se prevaziđe generacijski jaz i svi složno zapevaju. Večeri u Ciginu čast prisustvovali su i doajeni niškog rokenrola, Goran Šepa poznatiji kao Gale Kerber, kao iDejan Najdanović Najda.

Pesma “Buđenje u sedam” simbolično je kraju privela druženje u klubu “Juridicum”. Na insistiranje publike bend “Mama rok” izveo je i pesmu “Cocaine” u interpretaciji na srpskom jeziku. U toku večeri na razglasu je puštena i jedna od poslednjih pesama u kojima je gitarista Zoran Stojanović imao udela.

– Ja sam prijatno iznenađena. Meni su emocije baš pomešane i ne znam, ne bih davala mnogo komentara. Prezadovoljna sam. Moja porodica i ja zahvaljujemo svima koji su došli i ljudima koji su ovo organizovali, ustupili prostorije i muzičarima koji su se odazvali. Drago mi je što je toliko mladih muzičara bilo večeras. Ciga je mnogo voleo mlade ljude i uvek ih je okupljao oko sebe i pomagao im tako da je ovo jedan lep način da se setimo njega i njegovih dela – izjavila je za Južne vesti Olgica Stojanović, supruga pokojnog Cige Stojanovića.

Zoran Stojanović Ciga, osnivač bendova “Mama rok” i “ Viktorija” je preminuo prošle godine a za sobom je ostavio čitavu jednu generaciju koja će ga pamtiti po svojim izvanrednim hitovima i solažama.

 

 

izvor: Južne Vesti 

http://www.juznevesti.com/Kultura/Emotivno-uz-hitove-benda-Mama-rok.sr.html

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here