Grčki bend Koza Mostra publika u Srbiji upoznala je na njihovom učešću na Pesmi Evrovizije 2013. godine, kada su zajedno sa Agatonom Iakovidisom predstavljali Grčku na ovom takmičenju. Njihova pesma “Alcohol Is Free” zauzela je 6. mesto u finalu i učvrstila ih na muzičkoj mapi Grčke, ali i cele Evrope.

Iste godine izdali su svoj debi album pod nazivom “Keep up the Rhithm” koji su pratili albumi “Corrida” iz 2017. i nekoliko singlova kao što su: “Rekuiem” (sa Pedrom Erazom iz Gogol Bordela), “Amerika”, ” Bilio“ i poslednji „ITIA“ sa Entopikom. Nakon velikog broja nastupa širom Evrope godinama unazad, ovog leta, Koza Mostra se prvi put predstavila uživo i publici u Srbiji nastupom na Arsenal Festu u Kragujevcu, gde su svojom veselom i zaraznom muzikom oduševili publiku koja je za vreme njihovog nastupa prepunila Garden stage. Samo dva meseca kasnije, beogradska publika imala je prilike da ih čuje i na Zappa barki, gde se pokazalo da se baza njihovih fanova u Srbiji širi velikom brzinom.

Najnoviji singl je „Elvis“, potpuno nova pesma Koza Mostre za koju grčki mediji kažu da je mogla biti pesma kandidat za još jedno takmičenje Evrovizije. Ovom pesmom Koza Mostra je odlučila da svojim fanovima poželi „Srećnu Novu godinu“, objavivši je prvog dana 2024. godine. Frontmen benda Ilias Kozas potpisuje tekst i muziku pesme. Snimanje je uradio Dimitris Karavasilis u Revolver studiju, Titos Kargiotakis je miksovao pesmu, a masering je uradio Svante Forsbek.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here