Od velikog muzičara Vlade Divljana (1958-2015) oprostili su biranim rečima i dirljivim izvođenjem nekoliko njegovih pesama prijatelji, saradnici i kolege muzičari   u Domu omladine Beograda. Uz podršku zagrebačkog Ljetno kino Big Banda, izvedeno je nekoliko pesama Divljana, na komemoraciji održanoj 10. marta u Domu omladine Beograda. 


Vlada Divljan komemoracija   Dom omladine 10 mart 2015  - 013Komemoracija je održana u prisustvu Vladine supruge, Dine Đurović, sinova Stevana i Pavla Divljana, članova rodbine, kao i mnogobrojnih Beograđana i ljudi koji su došli iz iz svih krajeva bivše Jugoslavije, u ispunjenoj dvorani “Amerikana” Doma omladine.

Najbolji drugar i najveći gospodin rokenrola”, opisao je Vladu Divljana njegov stari prijatelj, vođa Ljetnog kina Maks Juričić obrativši se prisutnima u ispunjenoj dvorani “Amerikana”.

Ljetnom kinu pridružio se Divljanov dugogodišnji saradnik, frontmen Električnog orgazma Srđan Gojković-Gile otpevavši “Nebesku temu”, sa kultnog albuma Idola “Odbrana i poslednji dani” (1982) koju je posvetio “Vladi, Dini, Stevi i Pavlu”. Gile je istakao da je Vlada Divljan bio najbolji iz njihove novotalasne generacije muzičara.

Za mene je bila izuzetna čast da svaki put mogu da se popnem na binu sa Vladom. Mogu da kažem: ‘Hvala brate Divljo, hvala ti na ljubavi, osmesima i muzici koju smo podelili, rekao je Gile.

Goran Vasović-Vaske iz Eve Braun otpevao je “Odnesi me” sa Bojanom Vunturišević, koja ja uputila “poslednji pozdrav našem najboljem ortaku iz ’58. generacije”.

Jedna Vladina pesma koju sam uvek najviše voleo. Nikad nisam pretpostavljao da ću da je pevam u ovakvim situacijama”, najavio je “Rusiju” Momčilo Bajagić-Bajaga.

“Rusiju” je Bajaga emotivno otpevao uz pomoć Bojane, Vasketa i Gileta, a za njeno izvođenje Ljetnom kinu su se pridružili na gitari Dušan Kojić-Koja, vođa Discipline kičme, kao i dugogodišnji Divljanovi saradnici – basista Idola i potom Old Stars benda (kasnije preimenovanog u Nevladinu organizaciju) Zdenko Kolar, a uz njega i pijanista Aleksandar Šandorov, bubnjar Marko Milivojević i perkusionista Boris Bunjac.

Na kraju poslednje pesme muzičarima na bini pridružili su se Vladini sinovi Stevan i Pavle Divljan, pozdravljeni aplauzima prisutnih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here