Tužan dan za rokenrol. Otišla je još jedna legenda. Danas, 18. novembra, nakon duge borbe sa bolešću, zbog koje je morao da napusti bend koji je osnovao AC/DC zajedno sa svojim bratom Angus Young, u 64. godini preminuo je Malcolm Young


Photo: www.rollingstone.com

Zvanična potvrda objavljena je na “fejsbuk” stranici benda. Poznati gitarista preminuo je okružen porodicom, nakon duge bitke sa demencijom, piše britanski “Independent”.

Malkolm je rođen 6. januara 1953. godine u Glazgovu, a 1963. se preselio u Australiju. Najpoznatiji je kao gitarista svetski popularnog benda AC/DC, kojeg je osnovao sa bratom Angusom.

U aprilu 2014. godine najavio je da se povlači zbog lečenja, a na sceni ga je zamenio njegov rođak Stivi.

Kako piše britanski “Gardijan”, Malkolm je 10 godina bolovao od demencije. Iako nije bio šoumen poput njegovog brata Angusa, njegovi gitarski rifovi proslavili su legendarni bend.

Kako je Angus Jang jednom prilikom rekao, Malkolm je uvek bio veran fanovima benda.

– Kao njegovom bratu, teško mi je da izrazim rečima koliko mi je značio tokom života. Veza koju smo imali bila vrlo posebna. Ostavio je iza sebe veliko nasleđe koje će živeti zauvek. Malkolme, odličan posao – rekao je Angus Jang.

Angus i Malkolm osnovali su bend AC/DC koji se opisuje kao har drok, hevi metal pa čak i hard bluz, a 1975. godine izdali su prvi album.

Njihov sedmi album “Bek in blek”, izdat je 1980. godine, i prodat je u 50 miliona primeraka, čime je postao jedan od najprodavanijih albuma u istoriji.

Prošlog meseca preminuo je i njegov stariji brat Džordž u svojoj 70 godini, dugogodišnjeg gitariste benda “Izibit” i koproducent AC/DC-ja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here