Dejan Cukuć nastupio je solo pred zaječarskom publikom i to  nakon 18 godina. Na kraju nastupa rekao nam je da priprema koncert u Beogradu.

07

– Kada ste poslednji put nastupili u Zaječaru? 

“Poslednji put sam svirao u Zaječaru  na Gitarijadi 1996. godine. Zaječar je legendarni grad, po tom nekom rokerskom duhu. Naravno, vremena su se promenila, klinci sada slušaju neku drugu muziku, ali postoji ta tradicija Gitarijade, tradicija okupljanja oko te vrste muzike,  koju ja volim. Večeras sam video ljude, koji su verovatno bili deca, kada sam ja  svirao. I ne samo da sam svirao te 1996. već sam svirao 7 godina zaredom” –  rekao je Cukić. 

– Kada smo već kod Gitarijade, šta za vas ovaj festival znači?

“Gitarijada je imala svoje faze. Bila je važna još tih sedamdesetih godina, kada su se ti neki poznati bendovi , kao što je na primer “Galija” probili, tako što su bili pobednici Gitarijade. Ja sam ukačio Gitarijadu negde osamdesetih, možda sam  jednom bio i sa Bajagom, uglavnom, mislim da je to bio zlatni period Gitarijade, ne što sam ja tada bio tamo, već je atmosfera takva bila”. 

– Šta je sa rokenrolom danas? 

“Za mene rokenrol, ne znači sada da moraš da budeš odšrafljen na 200, jeste da danas ima puno pravaca, ali ja sam večeras nastupao sam i ne možeš da kažeš da to nje bio rokenrol “. 

Dejan Cukić je nedavno imao i promociju novog nosača zvuka, čime je proslavio 25, odnosno 26 godina solo karijere. Na albumu se našlo 16 pesama, od kojih dve nove “Priča o ljubavi” i “Prava ljubav”. Jednu potpisuje Nikola Čuturilo. 

“Promocija još uvek traje. Snimljeni su spotovi za dve nove pesme. I hoću da napravim jedan beogradski koncert, verovatno u Sava Centru, da to zaokružim i da celu priču poguram, da više sviramo i u ostatku Srbije”. 

– Pesme se zovu “Priča o ljubavi” i “Prava ljubav” ? 

“Namerno su te dve pesme urađene tako, jer se čitav album zove PRIČE O LJUBAVI. Za mene sve moje pesme na neki način govore o ljubavi, bez obzira, da li je to ljubav prema ženi, gradu, prema nekome koga slučajno sretneš, to je ustvari jedina velika reč koju razumem”. 

 

 

 Galeriju fotografija možete pogledati i na našoj FB stranici : GiZa

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here