U četvrtak, 18. jula, u Omladinskom klubu u Leskovcu bubnjarsku radionicu održaće jedan vanvremenski i sjajni bubnjar, Milan Jejina Yeqy. Obavezno dođite i poslušajte mladog i uspešnog muzičara. Početak radionice zakazan je za 18 časova.

Milan Jejina bubnjar rođen u Beogradu 1984. godine. Klasično obrazovanje za violinu je završio u O.M.Š. Josif Marinković. U toku školovanja se zainteresovao za gitaru, ali se pri kraju ipak reorijentisao na njegov sad avec 17 godina omiljeni instrument.
Uglavnom samouk, tokom godina je pohadjao privatne chasove bubnjeva kod Alena Ilijića, Miroslava Karlovića i Marka Djordjevića. Njegov pristup obuhvata baratanje različitim stilovima muzike i ako je najistaknutiji u progresivnim zanrovima koji obuhvataju duplu bas pedalu, složene aranžmane i neparne ritmove.

Od lokalnih i internacionalnih izvodjača istakao se na nastupima sa : Paul Di’Anno (Iron Maiden), Max Cavalera (Sepultura, Soulfy, Cavalera Conspiracy), Danny Lilker (Antrax, Nuclear Assault, Brutal Truth), Sladjana Milošević, Lepa Brena, Roman Arsafes (Kartikeya, Arsafes) Jailbreak, Emina Jahović, Sanja Ilić I Balkanika, Oliver Mandić, Magma, Organized Chaos, Consecration, Destiny Potato, David Maxim Micić, Nemanja Radulović, S.A.R.S.

Pedagoški rad započinje samostalno kroz privatne časove i kroz rad u privatnoj školi MMI 2013.  godine, a zatim u školi Master Blaster 2014.

Tačno, 13. maja 2014.  objavljuje album “Lun” sa bendom Destiny Potato i sa njima nastupa na najvećim evropskim festivalima tog žanra (Euroblast, UKTF) Takođe, 1. Septembra 2015. objavljuje svoj debitantski EP pod nazivom “Omnivorous”, a trenutno planira nastavak rada na autorskom materijalu. Godine 2018.  godine postaje član benda S.A.R.S. i sa njima učestvuje u autorskom radu na novom albumu “Glava”.

Rečeno je o njemu:

“The most important thing is that the artist has a passion and fire as well as the desire that every single day is need to create something new and different. Yeqy knows to make how to instrument sing. Any drum set that he plays, it sounded like him. To me, hands down”  Vladimir Kostadinović

“Milan Jejina Yeqy is a fantastic drummer. He’s got a great groove, loads of energy tempered by pin point precision and a modern vocabulary which is a testament to his excellent technique and goodmusical taste” Marko Đorđević.

U petak, 19. jula, u Omladinskom klubu u Leskovcu bubnjarsku radionicu održaće
neprikosnoveni i jedan od najboljih bubnjara sa ovih prostora, Srđan Dunkić. Početak radionice zakazan je za 18 časova. Takođe, on će iste večeri nastupiti i sa sastavom Miško Plavi Trio u Narodnom pozorištu Leskovac. Miško Plavi Trio na binu stupa u 21 sat i 20 minuta. Srđan Dunkić, profesionalni bubnjar, rođen je u Beogradu 1976. godine i prvi put upoznaje scenu sa tek devet godina života. Njegovo interesovanje za muziku počelo je jako rano, imao je četiri godine. Počeo je sa časovima bubnja i uvek imao ogromnu podrušku od strane svog oca, profesionalnog basiste i pijaniste. Tokom svoje karijere imao je prilike da budeo deo velikih u Srbiji, onda Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama i Japanu. Jedan od njegovih zaštitinih znakova je raznolikost izvedbe koja sadrži stilove kao što su džez, rok, metal, rege, ska, latino, fank, pop, kantri muzike, Drum & Bass.

DDF 009: Zašto bubnjevi?

Srđan Dunkić: Nemam pojma (smeh). Potičem iz muzičke porodice i nekako sam ja prihvatio bubanj. Počeo sam jako rano i tada mi je taj instrument bio najinteresantniji, tako je i ostalo.

DDF 009: Da li je danas lakše mladima da se bave muzikom i da uspeju u muzičkom svetu?

Srđan Dunkić: Mislim da je jeste, mi smo u 21. veku, doba interneta i društvenih mreža, svi smo spojeni. Kada sam ja imao 11 godina, saznavali smo informacije “od usta do usta” nevezano da li je to bilo reči o nekom snimku, školi, pločama, morali smo da se snalazimo.

DDF 009: Iz ugla muzičara i bubnjara, koliko je važno imati programe DDF Kids i DDF Teens, a koje ima Drum Dum Fest?

 Srđan Dunkić: Mislim da je to od vitalnog značaja za rast i razvoj naših mladih nada. Da prosto imaju pristup nekom većem iskustvu i znanju, da prosto nauče da čuju i da to možda kasnije shvate. Tako da mislim, da je super da tako nešto sada postoji.

DDF 009: Da li možemo da otkrijemo deo programa Vaše radionice?

Srđan Dunkić: U principu ja više volim da pričam ljudima, nego da im sviram, jer ako se više svira onda se obrati pažnja na određene delove muzičke koji ih zanimaju, fokusiraju se na to i prestanu da slušaju, sačekaju da se završi i onda pitaju za neki deo od pre deset minuta, šta je to? Tako da više volim da pričam, da zajedno dođemo do nečega, da bi to mogao i da im odsviram, kako bi imali potpunu sliku.

DDF 009: Koji je najsvetliji trenutak u Vašoj karijeri?

Srđan Dunkić: Rođenje ćerke! To je moj najsvetliji trenutak koji mi je dao snage da nastavim da se bavim ovim čime se bavim profesionalno od rane mladosti.

Pored prestižnog svetskog sajma EXPO u Berlinu i Nagoji, jedan od velikih internacionalnih projekata je rad na pesmi “Čaroban” (The Magical) koja je predstavljala Srbiju na pesmi Evrovizije.
Srđan je nastupao i nastupa sa velikim imenima kao što suZeljko Samardzic, Kiki Lesendric & Piloti, Natasa Bekvalac, Marija Serifovic, Zana, Vasil Hadžimanov Band, Leb i Sol ( 2008 (wink) Misko Plavi trio Japan tour 2011, Toni Kitanovski, Theodossi Spassov, Rosen Rocco Zahariev, Bachar Khalife, Nigel Kennedy,  Antonis Remos, Konstantin Kostjukov, Marko Đorđević (NY), Vasil Hadzimanov, Rambo Amadeus,  Zdravko Colić, Zeljko Samardzić, Zoran Kiki Lesendrić, Bisera Veletanlić,  Brankica Vasić Vasilisa, Marina Perazić, Tanja Jovicević, Tijana Dapcević,Leontina Vukomanović, Nataša Bekvalac, Ana Stanić,  Lena Kovacević, Sladjana Milosević, Marija Serifović, Bojana Stamenov,  Tanja Banjanin, Aleksandra Kovač, Kristina Kovač, Kornelije Kovač, Ogi Radivojević, Slobodan Trkulja, Djordje David Nikolić, Dado Topić, Miro Ungar,  Bojan Zulfikarpasić, Dragoljub Djuričić, Misko Plavi, Dejan Cukić, Sergej Trifunović i mnogi drugi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here