Zagreb, 13.03.2023. – Ovog proleća sprema se jedinstvena dvodnevna muzička manifestacija koja će prvi put u istoriji objediniti celokupnu domaću drum’n’bass scenu! D’n’B United – najveće drum’n’bass okupljanje u Hrvatskoj održaće se 13. i 14. maja u zagrebačkom klubu Akuarius. Učestvovaće više od 70 muzičkih imena iz cele zemlje, a predstaviće brojne drum’n’bass podžanrove i veoma aktivne scene gradova iz kojih dolaze.

D’n’B United počinje u subotu, 13. maja, u 14 časova na terasi kluba Akuarius, a zatim se od 21 do 6 časova seli na dva zatvorena sprata kluba; A1 i A2. Sutradan, u nedelju,
14. maja afterparti D’n’B United počinje u 14 časova i završava se u 23 sata na terasi kluba. U popodnevnom delu programa sviraće “lakši” drum’n’bass (tečni fank, inteligent, atmosferski i džezstep), a u subotu uveče na A1 spratu očekujte “tvrđi” drum’n’bass (neurofunk , darkstep, techstep, hardstep i bass metal), i na A2 mainline drum’n’bass (ragga jungle, jump-up i drumstep).

Zagreb, Osijek, Rijeka, Split, Karlovac, Pula, Čakovec, Varaždin, Zaprešić samo su neki od gradova iz kojih dolazi više od 70 DJ imena svih generacija. Neki od njih su već stavili svoje DJ karijere na čekanje, a nekima će ovo biti prvi javni nastup. Poseban interes biće „format“ u kome nastupaju, a to je back2back, odnosno u parovima.
Drum’n’bass scena, koja se razvila početkom 1990-ih i postala jedan od najpopularnijih trendova u elektronskoj muzici u to vreme, takođe je imala uspone i padove u Hrvatskoj. Od skromnih početaka, do velikih događaja i festivala sa hiljadama posetilaca, do povratka u podzemlje. Ipak, bez obzira na nedostatak velikih klupskih događaja, drum’n’bass i njegovi brojni podžanrovi često se mogu čuti u manjim klubovima širom Hrvatske. Za to su zaslužni brojni pojedinci i kolektivi koji neprestano rade na promociji ove muzike, a ne manjka ni mlađih generacija “drum and bass” entuzijasta.

Jedan od njih je začetnik D’n’B United događaja – DROP kolektiv iz Zagreba, koji promoviše bas muziku (dubstep, grime i drum’n’bass). Kolektiv je aktivan od početka 2022. godine, a čine ga DJ-evi DMT, Ela i Fris i grafički dizajner Robert Čanak (autor vizuelnih prikaza za D’n’B United). Svoje manifestacije održavaju u klubovima Dva Osam i Pločnik na mesečnom nivou.
„Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo uspjeli okupiti cijelu hrvatsku drum’n’bass scenu na jednom mjestu i veoma smo zahvalni što su se svi učesnici bezuslovno odazvali našem pozivu. Pozivamo sve drum’n’bass ljubitelji (i oni koji će to postati) da nam se pridruže na ovom jedinstvenom događaju koji će po prvi put u istoriji ujediniti gotovo sve drum’n’bass glumce u Hrvatskoj.” – poručili su organizatori D’n’B United-a.

Prijatelji i partneri D’n’B United skupa su Shabbi Kicks (drum’n’bass kolektiv iz
Rijeka), Koturaljke (Udruga za promicanje muzičke kulture mladih iz Osijeka), Klubskascena.hr (medijski partner) i Hemps.hr (distributer CBD proizvoda i vlasnik Muzeja kanabisa u Zagrebu).

Ulaznice se prodaju u ponedeljak, 13. marta, preko sistema Core Event. Cena rane karte je 7,5 EUR, odnosno 50% jeftinija od najskuplje karte (ograničen broj ranih bird karata do 01.04.), 10 EUR posle 01.04., 12,50 EUR na ulazu do ponoći i 15 EUR u ulaz posle ponoći .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here