Četvrti po redu festival muzike i umetnosti – Outhide, biće održan 26. i 27. jula u Zaječaru, u Park-šumi “Kraljevica”. I ove godine organizatori su pripremili muzički program na tri bine, publika će uživati u nastupima vodećih imena domaće elektronske scene, ljubitelji nastupa uživo moći će da čuju popularne izvođače iz čitavog regiona, a program nudi i brojna zanimljiva izvođenja mladih, neafirmisanih umetnika. Prvi najavljeni izvođač ovogodišnjeg festival je sastav Who See.

Ostali izvođači biće poznati u narednom periodu. Organizatori najavljuju prijatna iznenađenja, ali su za sada mistični, kao i sam događaj. Sama tematika ovogodišnjeg izdanja festivala je  misticizam istočne Srbije.

“Istočna Srbija oduvek je predstavljala tanku granicu između stvarnosti i legende. Istok odiše dozom mistike i svojevrsnom filozofijom kojom se tumači ovozemaljski život. Ukoliko podignemo njegov veo misterije, naći ćemo priče od vlaške magije koja se ubraja među najjače magije na svetu, preko srpske piramide, do aždaje koja uzima oblik prelepog muškarca koji uhodi žene u selu… Sve to čini Istok i ovogodišnju tematiku Outhide Festivala” kažu organizatori.

Pre samog događaja u planu su brojne aktivnosti u promotivnom periodu, kao i prateće aktivnosti u nedelji pre muzičkog dela festivala. Neće izostati ni graffiti zona u skladu sa dugogodišnjom grafiterskom tradicijom Zaječara, dečji program za roditelje i najmađe posetioce, kao ni gastronomska manifestacija za hedoniste.

Ono što organizatori posebno naglašavaju je da je za posetioce i ove godine obezbeđen besplatni kamp među četinarima u Kraljevici. Nije zgoreg naglasiti da ovo izletište, nedaleko od samog Zaječara, ukrašavaju Vešala – spomenik Vladimira Veličkovića borcima palim u NOR- u i žrtvama fašističkog režima.

Pratite naše profile na društvenim mrežama za više informacija i ne propustite prve karte to specijalnim cenama. Do tada uživajte na besplatnim #outhide promo događajima, počev od 5. aprila gde vas u Nixon Caffe- u očekuju sledeći izvođači: Vietmens, dddxbbb.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here