ZCUK Regenerator nastavlja s bogatim jesenjim programom, a ovom prilikom ugostiće u petak, 2. decembraBrkove što će ovom bendu biti prvi nastup u Zaboku. Uz njih će atmosferu zagrejati DJ Kneža. Početak je u 21 čas. Za prvih 100 ljudi koji kupe karte osigurano je piće dobrodošlice.cover-brkoviBrkovi su zagrebački punkrock-turbofolk sastav koji postoji od 2004. godine. Svoju muziku nazivaju “turbopunkfolkwellness i spa”. Suštinski  reč je  o punk-rocku uz hard rock, heavy metal i reggae uticaje. Folk element u njihovoj muzici se vidi u načinu pevanja i gitarskim melodijama (često u tercama) koje zvuče kao hommage pastirskom rocku.

Koliko je jak bio uticaj Brkova nakon samo četiri godine aktivnog boravka na sceni postaje jasno 2013. kad izdaju kompilaciju “Brkati gosti”  na kojoj bendovi iz regije obrađuju njihove pesme. Odsvirali su gomilu koncerata u ex-Yu, a nastupali su i u inostranstvu (Bugarska, Švajcarska, Austrija, Nemačka, Irska).

 

Za one koji iz Zagreba žele da dođu vozom organizatori ističu da su  redovne linije prema Zaboku u 18:23, 19:31 i 21:10, a prema Zagrebu povratno u 04:23, 05:10 i 06:07. 

Događaj organizuje Udruga Regenerator. Program podržao Grad Zabok i Krapinsko-zagorska županija.

fotka-brkovi-1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here