Sve popularniji nemački blekeri koji se kriju iza imena Groza ove će nedelje (4.12.) premijerno svirati u Beogradu, a uz njih će da nastupe i njihova braća po blek metalu, Kolac. Ulaznice po ceni od 1300 dinara su u pretprodaji preko Tickets.rs., a na ulazu će da koštaju 1500 dinara. Atom se otvara u 20:00, početak koncerta je u 20:45.

 “Mnogo se veselimo našem dolasku u Srbiju jer tu nikad pre nismo svirali. Očekujem da će to biti šou za pamćenje, a pozivam sve u nedelju u Atom da s nama dođu da slave hladnoću i tamu”, rekao je P.G. iz Groze.  “Kolac je već svirao u Beogradu. Svirao je u Beogradu i ove godine. Ali svako ko je gledao Kolac uživo zna da želi da ga gleda ponovo! Plus, mi smo u sred snimanja novog materijala, tako da, ako publika bude na nivou na kome uvek bude, možda ih počastimo i ponekom novom poslasticom. U svakom slučaju, vrhunsko potpaljivanje starih vatri andergraunda je zagarantovano!“ poručili su momci iz Kolca.

Groza je nastala 2016. u bavarskom gradiću Mühldorf am Innu kao solo projekat. Bolji poznavaoci black metal prilika i sveta će odmah povezati ovo ime sa Mglinim prvim studijskim albumom iz 2008., a osnivač P.G. ne krije veliki uticaj na njegov muzički izraz. Nakon dve godine P.G. je okupio bend oko sebe i ubrzo nakon toga je svetlo dana ugledao njihov album prvenac “Unified in Void” koji je izdao AOP Records. Tri godine nakon toga za istu izdavačku kuću izdaju album “The Redemptive End” koji će i da promovišu ovom prilikom u Atomu. Ljubitelji bendova kao što su Mgla, Uada ili Gearea, sigurno će simpatizovati ove Nemce koji polako, ali sigurno, grade svoje ime u svetu black metala. Članovi benda su P.G. na vokalu i gitari, kao i njegov kolega U.A., M.S. je na basu, dok je za bubnjevima T.H.Z.

 

 

Kolac je beogradski blek metal bend kojeg su 2006. osnovali pevač Zlorog i basista Grob. “Kolac je pokrenut sa jednostavnom željom da se svira black metal onako kako smo mi voleli da ga slušamo, bez izmišljanja i kvazi-eksperimentisanja.” Dosad su izdali nekoliko demoa, splitova i lajvova, a svakako vredi istaknuti i dva ful albuma: Bastard Son is Dead iz 2011. i Zauvek crni iz 2014. Uz spomenute Zloroga i Groba, bend čine gitarista Omadan IX i bubnjar Sirius.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here