Beogradska grupa Eldorado objavila je  singl/spot “Puž” kao najavu novog CD albuma “Eldorado” koji će uskoro izdati promoterska kuća Long Play.

Počeli smo da ‘Puž’ sviramo kao težak delta bluz, a onda je Zdene (Kolar) pomenuo ‘Psycho Killer’ grupe Talking Heads i generacijske strasti su obuzele bend“, kaže pevač i gitarista Milutin Petrović, nekadašnji član kultnog sastava Heroji, poznat i kao režiser filmova “Zemlja istine, ljubavi i slobode, “Agi i Ema”…

 

 

“Puž” će biti A1 na predstojećem albumu, a Petrović kaže da pesma “atmosferom podseća da su Eldorado napravili muzičari koji su mladi bili krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih” – uz njega, tu su basista Kolar (Idoli, Vlada Divljan, Zona B), gitarista Dušan Duda Bezuha (Tilt, Zona B, Ðorđe Balašević) i bubnjar Dušan Ristić-Rista (Tilt, Zona B).

Eldorado izvodi Petrovićeve autorske pesme na srpskom jeziku. To treba posebno istaći, jer su na šest albuma beogradskih bluzera Zone B i na tri albuma Petrovićevog amerikana projekta “Mylutin” bili zastupljeni samo tekstovi na engleskom.

“‘Eldorado’ je stari film Hauarda Houksa. To je priča o poslednjim od nezavisnih koje se sakupe da obave neki posao…“, objašnjava Petrović naziv benda.

Režiju i scenario spota “Puž” potpisuje produkcija Red&Blue (režija Jelena Mitrović, montaža Nikola Mitrović), a u njemu se pored članova benda pojavljuju i hemondista Srboljub Mladenović, perkusionista Fergal McKevitt i prateće pevačice Marina Krnić, Višnja Begović i Marina Bošković.

Album “Eldorado”, koji treba da se pojavi na CD-u pod etiketom Long Play u oktobru, doneće 51 minut starinske rok svirke uklopljene u dvanaest pesama, među kojima ima nekoliko hitova na prvo slušanje, nekoliko “radijskih” sentiš melodija, par epskih pro-rock zahvata sa Dudinim solažama.

 

izvor: long play

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here