Muzička knjižara Rockmark predstavlja Čemu služi ovaj gumb? hrvatski prevod svetskog bestselera “What Does This Button Do?” autobiografije pevača Iron Maidena, Brucea Dickinsona.


Kasnih sedamdesetih godina prošlog veka, Iron Maiden nametnuli su se kao pioniri britanske rock i metal scene, a veliku ulogu na putu do globalnog uspeha odigrao je njihov drugi pevač – Bruce Dickinson. Dva je puta bio frontman benda, od 1981. do 1993., te od 1999. do danas, a njegova harizmatična scenska pojava, neupitne vokalne sposobnosti i adrenalinom nabijeni nastupi uživo osigurali su mu status legende.

Bruce Dickinson pjevač je Iron Maidena više od trideset godina, a osim uspješne solo karijere okušao se i na mnogim područjima izvan glazbe: bio je (ili još uvijek jest) pilot zrakoplova, poduzetnik, motivacijski govornik, romanopisac, proizvođač piva, radijski voditelj, scenarist i mačevalac svjetske klase.

U autobiografiji Čemu služi ovaj gumb? Dickinson na svoj jedinstven način, vođen strašću i anarhističkim smislom za humor, otkriva priče o osebujnom odrastanju u Velikoj Britaniji, naglom usponu Maidena, filozofiji mačevanja, govori o iskonskoj ljepoti Boeinga, solo karijeri tijekom koje je posjetio ratno Sarajevo i pobjedi nad rakom kojeg je iz svog života otpravio kao da je nepozvani gost.

Originalno izdanje “What Does This Button Do?” objavljeno je u listopadu 2017. godine i odmah je zasjelo na liste najčitanijih izdanja američkog New York Timesa i britanskog Sunday Timesa. “Čemu služi ovaj gumb?” prva je knjiga tematski vezana za Iron Maiden prevedena na hrvatski jezik.

Odvažni, iskreni, inteligentni i duhoviti, ovi dugoočekivani memoari na 385 stranica s pregršt fotografija iz Dickinsonovog privatnog albuma predstavljaju srce i dušu istinske rock ikone i nadahnut će kako znatiželjnike, tako i dugogodišnje obožavatelje koji sada imaju priliku upoznati se s Dickinsonovim životom prije 24. jula  2018. i koncerta Iron Maidena u Zagrebu.

U toku su prednarudžbe za knjigu, a početkom juna očekuju se da će Autobiografija Brucea Dickinsona biti u redovnoj prodaji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here