Kao rezultat saradnje HGF demo festivala i Udruženja Prevent, vukovarski bend Das Rage nastupaće na četvrtom Pozitivnom koncertu u Novom Sadu koji će biti održan u klubu “The Quarter” 4. decembra.


Das_RageDas Rage pridružio se već najavljenim bendovima Sopot, Krstaši i HiQulus i time je spisak izvođača kompletiran za 2015. godinu.

Das Rage je vukovarska electro-pop senzacija, koji je ovogodišnjim debi albumom u vrlo kratkom vremenu pridobio izuzetnu naklonost publike i muzičke kritike.

Nakon delovanja u nekoliko bendova, Zoran Filko osniva Das Rage početkom 2014. godine. Originalno pokrenut kao duo, Das Rage danas radi kao trio koji čine Andrijana Manojlović na vokalu i synth-u, Vesna Jagetić na pratećim vokalima i sempleru i Zoran Filko na gitari. Debi albumu “Das Rage” takođe je svoj doprinos dao trenutno najaktivniji i vodeći hrvatski producent elektronske muzike Saša Rajković alias Zarkoff, dok snimanje i produkciju potpisuje Hrvoje Nikšić.

Organizator Pozitivnog koncerta je Udruženje “Prevent” iz Novog Sada uz finansijsku podršku Gradske uprave za zdravstvo i Gradske uprave za sport i omladinu. Koncert se održava u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE.

“Zanimljivo je da su Krstaši, HiQulus i Das Rage bili i polufinalisti 49. Gitarijade u Zaječaru koja je održana u avgustu ove godine te i da su HiQulus i Sopot već delili binu ove godine u Somboru tako da očekujemo izuzetno dobru atmosferu i energiju. Kao i prethodnih godina, pored obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE, cilj Pozitivnog koncerta je promocija rokenrol kulture i autorskog rada pre svega mladih bendova. S obzirom na to da je ulaz besplatan, pozivamo vas da podržite našu tradicionalnu akciju svojim dolaskom i dobrim raspoloženjem”, poručuju organizatori.

Ulaz će biti besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here