Novi album  Rag‘n’Bone Man-a je sve što ste oduvek želeli!

“All You Ever Wanted”  ujedno je  i naslov njegovog novog singla sa albuma ‘Life By Misadventure’ koji će izaći 23.aprila (Columbia)

Pogledajte spot pesme ‘All You Ever Wanted’

Naša publika je imala posebnu privilegiju da gleda i sluša Rag’N’Bone Man-a uživo, 2018. godine na Exit Festivalu gde je bio jedan od vodećih izvođača te godine.

Nakon tri godine od vanrednog uspeha njegovog nagrađivanog  albuma “Human”, Rag’N’Bone Man je spreman da svojoj publici ponovo pruži  srce i dušu na dlanu.

‘Life By Misadventure’ je neverovatna kolekcija emotivnih pesama koja  stiže baš u vreme kada nam je to najpotrebnije.

Neočekivano, novi singl donosi promenu u stilu, gde isprekidani zvuk ritam gitara oslikava unutrašnji nemir tako blizak mnogima u ovom čudnom vremenu.

Osećao sam tugu dok sam posmatrao neka mesta gde sam odrastao u Brajtonu i Londonu.Mnoga kul mesta koja sam posećivao, njih više nema….” , kaže Rori Graham, zvani Rag’N’Bone Man.

Njegov probojni debi album, “Human”(2017) doživeo je fenomenalan uspeh u Velikoj Britaniji, ali i u svetu. Četvorostruki platinasti tiraž albuma opravdale su prestižne  muzićke nagrade, pre svega BRIT i Ivor Novello. “Human” je za samo nedelju dana od izlaska zaseo na mesto #1 britanske top liste.

Znajući da je takav uspeh teško pratiti, Rag’N’Bone Man je zaboravio na sva pisana pravila i odlučio da ode u Nešvil. Tamo je zabeležio ono što će postati “Život u nesreći”, naslov njegovog novog albuma. U Englesku se vratio neposredno pred prvo izbijanje pandemije.

Iako doza teškog bluza ali i soula i dalje živi u nekim melodijama, većina pesama sa novog albuma predstavlja veliki korak napred u njegovom umetničkom, kompozitorskom i pevačkom životu, a svakim novim dahom sposoban je da izrazi  i pokaže ogromnu količinu topline i osećanja.

Glavninu albuma producirao je Mike Elizondo, (Eminem, 50 Cent, Fiona Apple, Alanis Morissette), Grammy nagradom ovenčani producent i multi-instrumentalista. Album je snimljen u njegovom studiju u  Nešvilu.

Namenski, pesme su snimane  “naživo” –  sav zvuk je stvaran i 100% ljudski. Dugogodišnji saradnici Rag’N’Bone Man-a i ovde su značajno zastupljeni:

Ben Jackson-Cook (osim što svira klavijature, učestvovao i kao ko-autor kompozicija, ali i ko-producent); Bill Banwell (basista koji je takođe učestvovao u komponovanju pesama); Desri Ramus (pomoćni vokali). Ovoj ekipi pridružili su se bubnjar Daru Jones (svirao na albumu Jacka White-“Lazaretto”) kao i gitaristkinja Wendy Melvoin, koja je sa svojih 19 godina postala ćlan grupe Prince and The Revolution. Zajedno, ovi muzičari su napravili neposredan, radostan album, nešto previše retko u vremenu autotjuna i bezbrojnih nasnimavanja. Jedna pesma je čak snimljena u Rorijevoj garaži.

Imali smo dovoljno vremena da se saživimo sa pesmama”, objašnjava Rag’N’Bone Man, “Prečesto mi se ranije dešavalo da pesmu otpevam za jedan dan, jer nije bilo vremena da se na nju vraćamo kasnije. Ovako, bilo je mnogo lakše uneti prave emocije u muziku.”

“Life By Misandventure”  savršeni je lek za ova vremena. Album koji ima dubinu i dušu, koji govori o odrastanju i kretanju napred. Uživajte u ovom putovanju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here