Od danas, 30.11. do utorka 04.12. osmo izdanje Biggest Little Rock Festivala biće održano u najvećem Little Rock Clubu u gradu. Hard Place će i ove godine ugostiti 9 sjajnih bendova uz mnoštvo pratećih događaja. Ulaznice u prodaji: Hard Place, Dirti Old Shop, entrio.hr

Četvrtak 30.11. AERODROM – HAKUNA MATATA – JABADERA

Prvog dana festivala, u četvrtak, 30. novembra, nastupiće legendarni zagrebački bend AERODROM, predvođen neuništivim Juricom Pađenom. Bezvremenski hitovi poput “Stavi prava svat”, “Obična ljubavna pesma”, “24 sata” i mnogi drugi obeležili su karijeru ovog fenomenalnog rok benda. Koncerti na Aerodromu su uvek puni dobrih vibracija i grupnog pevanja. Uz Aerodrom, HAKUNA MATATA bend predvođen poznatim TV voditeljem i dugogodišnjim rokerom Krešimirom Mišakom, koji su svoj veseli rok zvuk predstavili na 5 studijskih albuma i bezbroj koncerata. Festival će početi koncertom mladog benda JABADERA sa dve devojke u redu- up koji uskoro pripremaju izdavanje svog prvog EP-a.

Petak 01.12. INCITER – CHEOPS – SAGE

Drugi dan festivala u petak 01. 12. zakazan je za najbolji metal koji Hrvatska nudi, a time i dugogodišnje zagrebačke thrash metalce INCITER, koji su na sceni skoro 25 godina i imaju bezbroj koncerata i pet albuma. iza njih, nastupiće. Riječki bend KEOPS gradi sjajnu inostranu karijeru i dijelili su bine sa gigantima metal zvuka, a neposredno prije festivala će objaviti novi singl kao najavu novog albuma. Treći metal bend festivalske večeri biće hevi progresivni bend SAGE, sastavljen od mladih i starih metal snaga koje trenutno pripremaju svoj drugi album.

Subota 02.12. RADIO AKTIV – SEKSIMOTHERJEBACI – POKLE

Treći dan festivala u subotu 02.12. sviraće pulski rock/ska/reggae bend RADIO AKTIV, koji je osvojio dvostruku titulu najboljeg mladog benda u Hrvatskoj na najvećim hrvatskim demo festivalima (HGF / HR Demo Club, 2011), a godinu dana kasnije i nominaciju za Porin u kategoriji „Nova izvođačka godina“ i nagrada „Fender Mega Muzika“ za najbolji mladi bend. Posle bezbroj koncerata i tri studijska albuma, prvi put dolaze na Najveći Litl Rok Festival. Iz Zadra dolazi bend SEKSIMOTHERFUCKERS, koji izvode originalni dalmatinski hop-kup po kojem su se proslavili i kojim uvijek zabavljaju publiku. Njihov veliki hit “Ajme meni nije mi dobro” bio je nominovan za nagradu Porin 2010. godine, a 2009. su osvojili nagradu Circoolar za najbolju izvedbu i najbolji video i pobedili na “Idemo festivalu”. Iza njih su dva objavljena albuma i bezbroj koncerata. Mladi, ali sve popularniji bend POKLE upotpuniće treće veče festivala svojim pop/rok pank zvukom i duhovitim tekstovima.

Nedelja 03.12. igra KUŽIŠ STARI MOJ


U nedelju 03.12. od 20 časova u okviru Najvećeg Little Rock Festivala održaće se EMISIJSKA KUŽIŠA STARI MOJ. Ova prava rok monodrama imala je preko četrdeset izvođenja u klubu Hard Place, kao jedina predstava ikada izvedena u rok klubu. Ako niste navikli da idete u pozorište, evo prilike da se nađete „negde između” i pogledate predstavu u rok klubu sa pivom na stolu. uz kupljenu festivalsku ulaznicu imaju besplatan ulaz) do bar kluba Hard Place svakog radnog dana od 20:00 do 01:00 i prisustvovati ovoj najsmješnijoj zagrebačkoj emisiji i prvoj emisiji odigranoj u jednom zagrebačkom rock klubu.

Ponedeljak 04.12. ROCK KVIZ

U ponedeljak 04.12, poslednjeg dana Najvećeg Little Rock Festivala, poklanjamo vam ROK KVIZ! Rok kviz se održava periodično u klubu Hard Place i otvoren je za sve koji vole kvizove da nam se pridruže kao takmičari ili kao gledaoci. Na osnovu rok kvizova održanih u Hard Placeu objavljena je zanimljiva knjiga. Kviz su sastavili autori pitanja za popularne TV kvizove, i inače, naši dragi gosti, koji su ideju za rok kviz dobili upravo u našem lokalu. Dođite i proverite svoje znanje o omiljenim bendovima, pesmama koje ste čuli sto puta i smešnim pričama iz sveta rokenrola. Ulaz i učešće besplatno!

Sigurni smo da ćete pored “gomile” dobre muzike koja vas očekuje na osmom izdanju Najvećeg malo rok festivala, pronaći nešto za sebe i u pratećim događajima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here