Nakon uspešne promocije u Novom Sadu, Zbogom Brus Li nastavlja promociju fotomonografije “Zabranjenima ulaz besposlen”. 


korice

 

Promocije možete ispratiti na sledećim mestima: 

 – klubu KSET, Zagreb; četvrtak 03.03.2016.

   Pretprodaja 20 kuna, što je u dinarskoj protivvrednosti 324, odnosno na dan koncerta 486 dinara

 – klubu EXIT, Osijek; petak 04.03.2016.

   Cena karte: 20 kuna (324 dinara). 

 

Nakon dve godine u Zagreb i Osijek se vraćaju etno-punk-rock veseljaci Zbogom Brus Li. Razlog je objavljivanje fotomonografije naziva “Zabranjenima ulaz besposlen”.

Knjiga teška 452 stranice je puna lake filozofije i poluteškog rock’n’rolla.

Osim knjige bend se aktivirao i oko snimanja autobiografskog filma koji su najavili izbacivanjem nove pesme “Pevaju svi”. Momci napominju da je bolje izdati film ili pesmu nego prijatelja, te najavljuju koncert prepun energije, akcije, šarenila i znoja.

Fotomonografiju je složio Nebojša Reljin Feki, dok film radi Miroslav Jović Joca.

Za one koji ne znaju Zbogom Brus Li je nastao 1992. Odmah su krenuli da kombinuju Rock i Punk s tradicionalnom vojvođanskom muzikom. Osim klasične postave instrumenata bend sadrži begeš i tamburu. Nakon 90ih ZBL su usporili sa koncertima, da bi nakon 2005. godine opet intenzivno krenuli da sviraju u republikama i pokrajinama stare Juge: Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija; kao i u drugim susednim zemljama: Mađarska, Nemačka, Italija, Poljska, Rumunija, Austrija. Gotovo svaki veliki festival u regionu je imao priliku da ih barem jedanput ugosti.

Bogata diskografija i bibliografija svedoče o poletu i elanu koji Zbogom Brus Li sa sobom donose. Imaju izbačenih 5 albuma, Vinyl, kasete, Live album i mnogo kompilacija, a najviše su se proslavili hitovima poput: ” Kokainka”, “Nikad Nemoj Plakati Zbog Ljubavi”, “Ladi Ladi Lom”…

“Sa prirodnom nepretencioznošću obrađuju tradicionalne pesme, tako da refreni dugo posle nastupa zvone u glavi. I ne postoji kotlić iz koga neće zahvatiti kad spremaju svoju čorbu. Neko učeniji bi to opisao kao postmodernizam, a meni sve to izgleda kao dobra zajebancija. Da se stručno izrazim.”, Petar Janjatović

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here