Tihi su najglasniji onda kada umesto njih govore njihova dela. Možda vam je ime Ammonite Records promaklo, ali od 2001 godine do danas nije bilo godišnje liste najboljih domaćih izdanja pop muzike na kojoj se nije našlo bar jedno izdanje Ammonite Recordsa.


Od 2006 Ammonite pored muzičkih izdanja počinje i sa objavljivanjem knjiga, i u svoj katalog uvršćuje veoma referentna izdanja iz oblasti književnosti i publicistike. Od 2014. Ammonite pokreće ediciju vinilnih izdanja i objavljuje nekoliko dugosvirajućih gramofonskih ploča. Od 2015. Ammonite Records osniva svoj muzički i video studio, svoj internet radio, TV emisiju, kao i svoj festival. Iste godine Ammonite Records izašao je iz lokalnih okvira i uspostavio veoma živu i dvosmernu saradnju sa partnerima iz Norveške, Švedske, Nemačke, Austrije, Holandije, Italije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Rusije, Izraela, Kameruna i Gane.

Osnivač i spiritus movens izdavačke kuće Ammonite, Dejan Bošković, po zanimanju je geolog, a, ujedno zaljubljenik u muziku i član DJ dvojca Navigatorz, poznatog po brojnim remiksima svetskih plesnih hitova i nastupima širom Evrope. 

Za petnaest godina, Ammonite Records prešao je put od hobija do respektabilne evropske nezavisne izdavačke kuće koja i dalje raste.

  1. rođendan izdavačke kuće Ammonite Records biće obeležen kako dolikuje – nizom koncerata i književnih događaja u više gradova Srbije. Prvi u nizu je koncert tri grupe koje objavljuju za Ammonite Records: Presing, Lutke i Halftones, koji će se održati u petak, 9. decembra u novom epicentru beogradske alternativne kulture – Dorćol Platzu.

 

presingGodinu dana nakon izlaska četvrtog studijskog albuma na vinilu i poslednjeg nastupa pred beogradskom publikom u KC Gradu prošlog novembra, Presing će predstaviti svoje nove i povratničke stare saradnike, koji su po običaju neki od najboljih domaćih muzičara funky, jazz, rock, post rock i moderne klasike. Nikada moćniji Presing, sa nikada bogatijim i raznovrsnijim skupom multiinstrumentalista na bini, obećava svetski zvuk i kratki pogled na novu fazu rada ovog neuništivog benda.

lutkeLutke, jedno od najcenjenijih imena domaćeg alternativnog popa, pretpremijerno će predstaviti svoj nedavno završeni peti studijski album, i novu duvačku sekciju, sačinjenu od sjajnih mladih muzičara. Nove Lutke sada zvuče kao zalutali izdanak Motown scene, koji preispituje sazvučja najprogresivnijih momenata SFRJ popa i prog-rocka.

halftones-1Halftones više nisu noise eksperiment egzotične Suzane Sumrah, već zreo, moćan, melodičan i ubedljiv bend kakav je teško sresti i u zemljama sa mnogo jačom muzičkom scenom od naše. Halftones iznenađuju i voze, lete i poniru, do neopisive kulminacije koja ih čini jednom od najneverovatnijih pojava balkanske muzičke pozornice. Beograd ima još jedan veliki i važan alternativni bend – Halftones.

 

Ulaznice za ovaj događaj mogu se nabaviti  od 24.11. u pretprodaji na blagajni Dorćol Platza po ceni od 300 dinara. Na dan koncerta, karta će koštati 400 dinara. Ammonite Records sprema i brojna iznenađenja, poklone i rođendanske popuste za posetioce.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here