Nedavno je na sportsko – zabavnoj manifestaciji „Corcova Trail Race 2017“ u Rumuniji, nastupio borski bend NEW DEAL. Na kompleksu jedne od najpoznatijih i najstarijih rumunskih vinarija, a nakon sportskog dela manifestacije, u večernjim satima višečasovni koncert održao je jedan od viđenijih sastava iz grada bakra i zlata.


Photo: Milena Ilić

Da su pesme sa našeg područija slušane i sa one strane Dunava, u prilog govori i činjenica da je najaviše vike bilo upravo za vreme izvođenja kompozicija sa Ex – YU prostora. Može se reći da je cover bend New Deal na najbolji način predstavio svoju zemlju „preko grane“. Publika u Rumuniji nije prestajala da u glas peva pesme zajedno sa bendom, ali i članovima grupe nije dozvolila da siđu sa bine.

„Mi to radimo svuda, ne samo u Rumuniji, a publika to oseća što se i ovde pokazalo. Od našeg dolaska, kada su nas prepoznali, pa od prve pesme, do tri izlaska na bis i nemogućnosti da se ode natrag do kombija“ rekao je Slobodan Radojković, gitarista benda New Deal.

Prijem organizatora i publike, kao  i skandiranje imena benda, imena zemlje i grada iz kojeg doalze bio je neverovatan.
Ovo je drugi nastup New Deal-a na manifestaciji Corcova Trail Race, od petnaestak već održanih u Rumuniji. Jedan od koncerata, između ostalih, održan je i na Moto Rok Festu u najvećoj rumunskoj luci, Konstanci na Crnom moru i plaži Mamaja, potom na Danima Dunava, kao i u Turn Severinu.
U četvrtak, 31. avgusta, nastupiće u rodnom gradu u okviru Borskog kulturnog leta, nakon čega će 2. septembra gostovati Kragujevcu. U subotu, 9. septembra, posetiće Kladovo. U planu je još nastupa izvan granica naše zemlje i granica Balkana. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here