U četvrtak, 19. marta, u klubu Feedback u Nišu nastupiće dva sjajna benda iz Zaječara i Knjaževca. Vacuum i Good Ol’ Bastards obećavaju odlično veče uz još bolju muziku i do sada nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Žanrovski neograničene skupine veoma kvalitetnog zvuka, naišle su na veoma dobre recenzije kako establiranih muzičkih kritičara, tako i publike. Početak koncerta zakazan je za 22 časa, a cena ulaznice iznosi 300,00 dinara.

Vacuum stvara instrumentalnu muziku u kojoj se mogu čuti uticaji panka, alternativnog roka, fanka i elektronike. Članovi benda su Dejan Nikolić (gitara), Marko Ranđelović (bas) i Ivan Andrejević (bubnjevi). Pored brojnih nastupa, nedavno su održali koncerte i u beogradskom Jazz Bar centru, ali i kultnom klubu Fest u Zemunu, čemu je prethodilo objavljivanje video spota za pesmu “Beginning Of The End”. Godinu i po nakon osnivanja, bend Vacuum snimio je album pod imenom “Prologue” na kome se našlo devet instrumentalnih tema. “Prologue” je prvobitno objavljen u izdanju kultne hrvatske kuće Slušaj najglasnije, a potom se našao i u katalogu sve aktivnije etikete Nocturne media.

 

Good Ol’ Bastards nastao početkom 2013. godine. Žanrovski se nisu ograničavali, njihova muzika predstavlja rezultat slušanja različitih bendova koji su na njih bitno uticali. Ako je definicija neophodna, onda bi to bio neki alternativni rok, stoner rok. Bend je snimio EP “…So many levels”, krajem 2014. godine, koji nije doživeo zvanično izdanje od strane izdavacke kuce, što ih nije sprečilo da snime spot za pesmu Running away. 
Sredinom 2016. godine snimljen je kompletan materijal za prvi album u proverenom studiju “Psycho therapy” u Nisu. Kao najava dolazećeg albuma, snimljen je spot za pesmu “Whiskey Eyes”. Prvi album “Fits nice” zvanicno je izasao 20. decembra 2016. godine za izdavacku kucu “Take it or leave it records”. Takođe,  iza sebe imaju pristojan broj svirki. Između ostalog, na Belgrade Demo festu 2016. godine, u finalu su, u ukupnom plasmanu osvojili drugo mesto, a na osnovu glasova strucnog zirija, prvo. Takođe, izdvojili bi i nastup na Beer Fest-u 2017. u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here