Tačno mesec dana deli nas od početka vrhunskog kulturnog i muzičkog programa u samom centru Bjelovara! Grad Bjelovar zahvaljujući Jazzica festivalu od 27. do 30. juna postaje jezgra najzanimljivijih i najkvalitetnijih zbivanja na hrvatskoj jazz sceni, a u četiri dana besplatnog programa na platou glazbenog paviljona na Trgu Eugena Kvaternika budite spremni zaljubiti se u najležerniji jazz festival pod zvezdanim nebom.


U prvom planu su vrhunski izvođači i kvalitetna svirka. Bjelovar je oduvek bio grad muzike i muzičara” otkrio je u ime organizatora, Grada Bjelovara, umetnički selektor festivala Tvrtko Hopek i ovu viziju potkrepio dosad najavom apsolutnih muzičkih poslastica – nastupima neponovljivog Vasil Hadžimanov Banda te Matije Dedića i Zvjezdana Ružića, dva najnagrađivanija hrvatska jazz pijanista, koji će nas ovom prigodom zajednički povesti na dinamično glazbeno putovanje međuigrom dva klavira. Muzička slika Jazzica festivala danas se zaokružuje nastupima riječkog gitarista i instumentalista Brune Mičetića koji u Bjelovar stiže sa svojim Quintetom te multitalentiranog kontrabasista i slikara Vedrana Ružića koji nam premijerno predstavlja “Project Libertin”.
 
Svojim poslednjim muzičkim izdanjem “Capturing the moment” Bruno Mičetić obogatio je domaću jazz scenu te pokazao svu širinu i veliki autorsko-svirački potencijal, a bjelovarskoj publici će ga premijerno predstaviti 28. juna u izvedbi punog sastava – Bruno Mičetić, Dado Marinković, Bojan Skočilić, Joe Kaplowitz i Vojkan Jocić. Bruno Mičetić je na ovom izdanju pokušao spojiti svoje dve ljubavi – jazz i rock, te je u tome itekako uspeo. Vrhunski muzičari s kojima zajedno stvara, zaokružili su priču i stvorili muzički materijal kojeg svaki ljubitelj jazza nipošto ne sme propustiti čuti.

Drago mi je da sam ove godine deo predivne priče Jazzica Festa i što mi se pružila prilika da u Bjelovaru po prvi put predstavim svoj novi album “Capturing the moment” u društvu talentovanih kolega i prijatelja. Entuzijazam kojim odiše organizacija bjelovarskog festivala jest upravo ono što sve nas pokreće, pa tako i nas na otoku Rabu i Rab Jazz Festivalu. Ideja da se u u svim delovima Hrvatske širi priča o jazzu, kao i kulturi i muzici , me čini izuzetno srećnim, tim više što su to priče koje imaju veliku perspektivu te se nadam da će postati deo dugogodišnje tradicije.”, izjavio je Bruno Mičetić.


 
Nakon što je u prijašnjem umjetničkom projektu “Spiritual Market” nagrađen Porinom za najbolji jazz album, višestruko talentirani umjetnik Vedran Ružić je napravio iskorak koji je te note pretvorio u vizualnu umjetnost, a s novim konceRtualnim projektom “Libertin” još se jednom upušta u avanturu spajanja različitih sfera umetnosti.
 
Ovoga puta sam jazz muzici odlučio pridružiti predstavu sa suvremenim plesom te scenografijom mojih muzičkih skulptura. Libertin je konceRtualni projekt koji stavlja naglasak na spajanje umetnosti – jazza i suvremenog plesa te se sastoji od tri dela / čina – Postanak, Obiteljski san i Libertin – u kojima se prikazuju tri pogleda na svijet. To je priča o slobodnom čoveku koji je odlučio izaći iz okvira i postati umjetnik vlastita života. U njoj svaka umetnost funkcioniše zasebno, a zajedno čine vlastiti jedinstveni svemir. U projekt je utkana i bitna poanta rada, a to je demokratija umetnosti – da svaka od umetnosti, bila to glazba, film, slika, ples, ima svoju određenu važnost u funkcioniranju svijeta oko nas.”, otkriva nam Vedran Ružić o intrigantnom projektu koji će predstaviti na otvorenju Jazzica festivala 27. juna.
 
Četiri vanserijska nastupa u četiri dana, u samom centru grada u jedinstvenoj atmosferi ljetnih večeri glavnog gradskog parka, pozivnica su da nam se pridružite u otkrivanju svih draži Jazzica Festa u Bjelovaru!

Program Jazzica Festa besplatan je za sve posetioce te se održava u organizaciji Grada Bjelovara uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Program se odvija na platou muzičkog paviljona na Trgu Eugena Kvaternika, a u slučaju kiše koncerti će biti održan u Bjelovarskompozorištu i Domu kulture Bjelovar.
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here