Nema sumnje da je Tom Henks jedno od najomiljenijih lica Holivuda. Kroz svoju 45-ogodišnju karijeru osvojio je dve nagrade Oskar i opšte je poznato da je jedna od najuspešnijih filmskih zvezda. Forest GampFilidelfija i Terminal samo su neki od filmova koji su Henksa obeležili kao glumca u kojima je zablistao u scenama koje možemo prepoznati iz naše svakodnevice. Upravo takav film sa Henksom u glavnoj ulozi dolazi nam početkom sledeće godine pod imenom Čovek pod imenom OtoNaime, radi se o ekranizaciji bestselera Njujork tajmsa Čovek po imenu Uve.

Tom Hanks is Otto Anderson in Columbia Pictures A MAN CALLED OTTO. Photo by: Niko Tavernise

Upravo objavljeni trejler otkriva nam svakodnevicu Otoa Hendersona (Tom Henks), udovca i džangrizala koji budno pazi na red i disciplinu u svom komšiluku. Međutim, to sve ipak više liči na konstantno kritikovanje i osuđivanje ogorčenih komšija.  Međutim, njegova rutina okrenuće se naglavačke kada se u komšiluk doseli temperamentna mlada porodica. Oto će ubrzo otkriti šta se sve dogodi kada život prihvatite onakav kakav jeste…

U ovoj komediji, osim Henksa, glumačku postavu još čine Mariana Trevinjo (Club the Cuervos), Rejčel Keler (Fargo, Legion, Tokyo Vice) i Manuel Garsija-Rulfo (Sedmorica veličanstvenih, The Lincoln Lawyer). Rediteljski deo posla pripao je Marku Forsteru (Finding NeverlandSvetski rat Z) a scenario je, prema knjizi, napisao Dejvid Mekgi koji je nominovan za Oskara sa filmovima Pijev život i Finding Neverland. Kao producent potpisan je i Henks.

Knjiga Čovek po imenu Uve, kao broj 1 Njujork tajmsa, prodata je u više od 3 miliona primeraka širom sveta, a domaći čitaoci imaju samo reči hvale za ovu životnu dramu sa elementima humora. Zbog svega navedenog, čitalačka i bioskopska publika nestrpljivo iščekuju početak iduće godine kada će film Čovek zvan Oto početi da se prikazuje u domaćim bioskopima. 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here