U subotu, 25. januara tekuće godine u klubu “Blue Moon” u Beogradu, deca sa Istoka uzvraćaju udarac. U Zmaj Jovinoj 4, nastupiće:

Kiza Bluza Bend (Zaječar), Persona Non Grata (Zaječar), Huti Ota Tre (Zaječar), Jelizaveta Bam (Zaječar) i Spins (Negotin).

Sastavi sa dobrom  istorijom na jednom mestu, “kao nekad”, počeće sa svirkom u 22h.

Kiza Bluza Bend
Kiza Bluza Bend

 

KIZA BLUZA BEND

Kiza Bluza Bend, rođen je na ideji  ” kako zaraditi neki džeparac do plate” … “Iza toga krece priča da mi u stvari uopšte i nismo tako loš bend”

Ovaj sastav krenuo je da svira po klubovima i vremenom uspeo da postavi svoju priču, koja se već sada može okarakterisati kao institucija i uspešno radi već 10 godina.  Rock n’ Roll je tu, a oni ga rade po celoj Srbiji, gde god se za to ukaže prilika. U Beogradu nastupaju, ali ne tako često ili u jako   izuzetnim prilikama, a tu  izvedbu uglavnom ne prati neka zarada, već  totalni entuzijazam. Tek ponekad uspeju da nadoknade uloženo iz takođe same ljubavi svih onih koji ih angažuju.

PERSONA NON GRATA

Persona Non Grata, postoji nešto više od godinu dana. Bend je nastupao na teritoriji Timočke krajine, a najeveći nastup beleži na  47. Zaječarskoj Gitarijadi.

Persona Non Grata
Persona Non Grata

Svako od članova je dugogodišnji muzičar, a dobar deo njih ima fantastičnu  priču iza sebe, koja seže i do Velike Britanije. Persona Non Grata je autorski bend, koji uveliko radi na kompletiranju materijala oko svog “prvenca”. Većina tekstova je na engleskom jeziku.

JELIZAVETA BAM

Jelizaveta Bam  nastaje sada već davne 1992. godine u Zaječaru. Svoje ime pronalazi u delu “Slučajevi”, čiji je autor ruski pisac, Danil Harms. Bend je nekada u svom sastavu imao i trubu, te možemo reći da su Kristali i ovaj sastav u početku imali istu viziju. Bas, gitara i vokal su oduvek bili u bendu, turbulencija muzičara se uglavnom odnosila na bubnjara i još neke pridružene članove. Najznačajnija stvar u radu grupe, dolazi 1999. godine, kada Jelizaveta Bam biva proglašena za najbolji bend najstarije rock manifestacije u Evropi, Zaječarske Gitarijade.  Iste godine nastupaju na Koncertu Godine u Novom Sadu. Jelizaveta Bam ima već oko pedeset usnimljenih ideja za pesme, odnosno dva demo albuma i maxi singl , a tu su i novi demo-snimci za totalno svež materijal. Kao jedan od povratničkih momenata, može se označiti i učešće na festivalu “Belgrade Demo Fest Live” i ne možemo, a da ne spomenemo FABULA Festival, gde je bend zahvaljujuci prijateljima iz grupe Ućuti Pas  dobio termin da promoviše sebe i svoje pesme. Pravac koji bend neguje je grunge.

Jelizaveta Bam
Jelizaveta Bam

 

HUTI OTA TRE

Huti Ota Tre  nastao je u garaži 1. decembra 2012. godine u Zaječaru. Pravac muzike koji sviraju je fuzija rokenrola, hip hopa, panka i fanka. Pojedinačno dobri muzičari u relativno mladom sastavu izvojevali su pobedu, po oceni publike na 47. Zaječarskoj Gitarijadi.

Huti Ota Tre
Huti Ota Tre

Takođe, Huti Ota Tre našao se na bini  52. Fesitivala Kulture Mladih Srbije u Knjaževcu. Nakon  nastupa u klubu Blue Moon, 25. januara tekuće godine, ovi Zaječarci zadržaće se u Beogradu, jer ih očekuje učešće na takmičarskom festivalu demo bendova DEMO MASTERS 50 u Domu Omladine.

 

SPINS

Negotinski sastav Spins tokom devedesetih godina prošloga veka nastupao je, pod imenom “Famozni Zero” i u to vreme imao veliki broj svirki, kao i demo snimaka. Nakon trogodišnjeg rada grupa se raspada. Svako od članaova nastavio je da se bavi muzikom ali u različitim bendovima. Godine 2005. počinje Spins priča i za relativno kratak period rađa se osam novih pesama. Nakon nekoliko koncerata Spinsi snimaju svoje prvo ostvarenje “The Big Need” (samostalo izdanje). Potom dolazi do DVD izdanja, pod nazivom “After All These Beers” sa kompletnim dotadašnjim radom. Nakon svega usledio je zimski odmor i rad na novom materijalu imena “Dickthumb Criminal” (samostalno izdanje) na kome se nalazi 13 pesama, a koji je završen krajem 2007. godine. U decembru 2008. momci završavaju rad na trećem albumu “Cuntry”, koji je poneo 11 pesama. Bend Spins se može pohvaliti velikim brojem koncerata po celoj Srbiji, mini turnejom sa Francuskim bendovima Banqueters i Otonom Kolectiv iz Tuluza i nastupom u dva grada sa sastavom The Sirens iz Detroita. U Beogradu su ih ugostili klubovi Akademija 28 i Danguba. Tteritorija se širila, te su nastupali u Pančevu, Banatskom Novom Selu, Vršcu, Subotici, potom u  Zaječaru, Knjaževcu, Majdanpeku, Kladovu. Beleže i gostovanje na Televiziji Metropolis. 

Spins
Spins

Od samog starta Spinsi se nisu oslanjali na izdavačke kuće i izdavače, jer je kako kažu besmisleno, s obzirom na to, da žive i rade u provinciji. Trenutno privode kraju snimanje 4 studijskog albuma.

 

 

 Objava: Milena Ilić

 

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here