Banjalučki bend Sopot ove sezone bio je čest gost pred srpskom publikom, a ovog vikenda dolaze da zaokruže leto nastupima u Požarevcu i Novom Sadu. Energična petorka, čije ime na staroslovenskom znači izvor, iza sebe ima tri albuma, a poslednji izdat „Sopotnik“ više nego uspešno su ispromovisali na mnogobrojnim nastupima u regionu, kao i video singlom „Energetsko more“.

DCIM100GOPRO

Njihova muzika je mešavina elektro roka, dramenbejsa, daba, dabstepa i regea u kojoj koriste i tradicionalne balkanske muzičke motive. Sopotove nastupe karakteriše fenomenalna atmosfera kako u publici, tako i na bini uz odličan zvuk i neprestano ritmično kretanje.

Ovog vikenda u petak, 5. septembra, nastupaće u Požarevcu u klubu „KB“. Kao podrška svoje DJ setove imaće Kawiar Mangueira i Dejaah Selecta. Ulaznica je 350 dinara.

Nakon aprilskog koncerta u klubu „The Quarter“ i fenomenalnog nastupa na EXIT festivalu koji ni kiša nije mogla da pokvari, Sopot će ove godine treći put nastupiti pred novosadskom publikom. Na 14. Festivalu uličnih svirača u subotu, 6. septembra, publika ih može čuti u Katoličkoj porti tačno u ponoć.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here