Ovogodišnji Jelen Demofest, sedmi po redu, pridružio se akciji pomaganja i saniranja štete u područjima najteže pogođenim majskim poplavama te je tako, umesto besplatnog ulaza, karta za festival iznosila jednu simboličnu donaciju po večeri. Ova akcija je toplo pozdravljena od strane publike, koja se odazvala u velikom broju i donirala značajnu količinu pomoći.

Demo Fest
Demo Fest

Svesni da se brojna domaćinstva i dalje suočavaju sa posedicama elementarne nepogode koja je nedavno pogodila celi region, organizatori Jelen Demofesta su odlučili da daju svoj doprinos kroz prikupljanje stvari potrebnih za najmlađe, ali i kulturne institucije čiji je fond trajno uništen. Prve večeri festivala prikupljale su se knjige, druge dečije igračke, a ulaznica za treći dan bila je školski pribor. Donacije su na ulazu preuzimali i skladištili volonteri, koji su se javili u velikom broju kako bi postali dio humanitarne akcije Jelen Demofesta, pa je tako prikupljeno više od 10.000 knjiga, 10.000 igračaka, te 100 paketa školske opreme. Sakupljene donacije su namenjene najugroženijim opštinama i gradovima, Doboju, Bijeljini i Šamcu.

 „Izuzetno smo srećni i zahvalni našim posjetiocima što su podržali našu inicijativu i pomogli da mnogo djece, školaraca, ali i čitava jedna biblioteka budu srećniji u teškim vremenima koja su iza nas, ali i ispred nas“, istakla je Brankica Stojanović, PR menadžer festivala.

Pored prikupljanja donacija, Jelen Demofest je ove godine potpomogao i saniranje štete nastale u muzičkom svetu. Banjalučki bend Sopot je na festivalu realizovao akciju „Molimo za kulturu”, sa ciljem da vrati muziku u Doboj, kroz pomaganje svojim kolegama iz etno grupe Iva, koji su u poplavama ostali bez celokupne muzičke opreme. Dobrovoljnim prilozima posetilaca pribavljena su sredstva neophodna za kupovinu novih instrumenata.

Sudeći po broju prikupljenih sredstava te reakciji posetilaca festivala na humanitarni poziv, sedmi Jelen Demofest je zasigurno dokazao da muzika i humanost idu zajedno te da nečije malo nekome zaista znači mnogo.

Na kraju, organizatori Jelen Demofesta se zahvaljuju i prijateljima, kompanijama m:tel i Huawei, a posebno Jelen pivu, bez čije pomoći održavanje ovogodišnjeg festivala ne bi bilo moguće.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here