Sastav Zemljotres po godinama čine mladi momci, koji već iza sebe imaju zapažen kontinuitet delovanja i karijere. Startovali su sa radom 2008-e godine, prvo kao cover bend. Imali su u dolazećim godinama i nekoliko promena postave, a sve vreme ekipu predvodi frontman, gitarista, vokal i glavni autor Janko Hrubik. Zemljotres dolaze iz Aradca, malog mesta blizu Zrenjanina, ali udaljenost od muzičkih centara nije predstavljalo prepreku da grupa puno nastupa i kroz koncerte gradi svoj zvuk i  tako pronalazi preko potrebno iskustvo.


Prvi album naziva „Šest stepeni Rihterove skale“, prvo se pojavio u demo varijanti 2011-e godine, da bi kompletan materijal za full-length izdanje bio završen 2013-e. Ipak, 2016-e grupa u sopstvenoj režiji objavljuje  CD pomenutog naziva, koji ih predstavlja u tadašnjoj formi sa realizovanim idejama, kao bend koji ima šta da kaže i ponudi.

Zemljotres su jedan od retkih ovdašnjih sastava koji je imao priliku ne samo da nastupa u inostranstvu, već i da na strani stekne primerenu popularnost. Janko i ekipa su to uspeli u Slovačkoj, gde je njihova muzika naišla na velike simpatije, te se može reći da imaju u pomenutoj zemlji pravo malo kult sledbeništvo.

Zemljotres izvode jedu neobičnu ali originalnu varijantu rock and rolla, kojeg kombinuju sa 70’s glam rock uticajima, boogie pristupom i post new wave tendencijama. Tekstovi su višeslojni, znaju biti jednako zabavni, ali i sa često neobičajenim stavovima i porukama.
Oktobra meseca 2017-e, svoj aktuelni materijal objavljuju za „R’n’R records“. Album se zove „Sokrat ponovo jaše“, a na izdanju se našlo 8 autorskih pesama:

R.br. Ime kompozicije Trajanje Muzika Tekst
1. Šuma 5:42 Janko Hrubik Janko Hrubik
2. Problem spavaće sobe 4:03 Janko Hrubik Janko Hrubik
3. Tako sam mlad 4:01 Janko Hrubik Janko Hrubik
4. Junak ukrštenih reči 5:19 Janko Hrubik Janko Hrubik
5. Blues crvene rase 4:48 Hrubik Labat Mihal Labat
6. Moj brat je sportista 6:37 Janko Hrubik Janko Hrubik
7. Kako si ko umesi 7:56 Janko Hrubik Janko Hrubik
8. Atila Hunski 3:55 Hrubik Labat Hrubik Labat

Grupa radi u sledećoj postavi :

Janko Hrubik – vokal, gitara

Veselin Grcić – bubanj

Petar Paštrović – bas, prateći vokal

Denis Grubić – gitara, prateći vokal

Snimatelj albuma „Sokrat ponovo jaše“ bio je Darko Kurjak, dok je ulogu producenta na sebe preuzeo Janko Hrubik. Aranžmane pesama radio je zajedno kompletan bend.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here