Prvo veče festivala obilježeno je nastupima legendarnog sastava S vremena na vreme, beogradskog IRIE FM-a a posebne ovacije publike dobili su najmlađi izvođači na festivalu koji su više puta pozvani na bis – DJEČJI HOR muzičke škole „Dara Čokorilo“.


horSa malim kašnjenjem u početku programa, prvi na glavnoj bini nastupio je sastav Empathy soul project koji dolazi kao drugoplasirani bend sa Bunt Rock festivala iz Beograda. Sa svog nastupa u Nikšiću kažu da će ponijeti najljepše uspomene kao i da su prijatno iznenađeni prijemom publike i energijom koja vlada na bini.

emapthy_soul_projectNešto prije 21h na glavnu bini izašla je fenomenalna Bojana Bulatović BO koja nije prvi put u Nikšiću ali na Bedem festu ovo joj je prvi nastup.

Svečanu ceremoniju otvaranja definitivno je obilježio nastup najmlađih! Dječji hor muzičke škole „Dara Čokorilo“ izveo je nekoliko numera a prilikom izvođenja Šobićevog hita „Djon“ publika ih je uz jake ovacije pozvala na bis. Mnogobrojni posjetioci festivala uživali su u njihovm izvođenju vanvremenskih hitova „Za milion godina“, „Barakuda“ i „Plava ptica“. Snimak jednog od izvođenja možete naći ovdje.

910084c4eb3461ee8947cd42bdd4b146_L

Bend čije su pjesme u glas pjevale sve generacije na Tvrđavi sinoć S vremena na vreme razbio je sve predrasude da omladina u Nikšiću ne poštuje stare dobre hitove. Kako ovaj bend više voli svirati na manjim binama u nešto intimnijim atmosferama, nastup na Bedem festu je, kako kažu, baš po njihovoj mjeri. Posebne pohvale upućuju timu festivala jer je uspio ostati autentičan i sačuvati se od estrade i komercijale koja je uticala na mnogo festivala. Sinoć smo uživali u poznatim hitovima ovog vanvremenskog sastava: „Moj svet“, „Tema klasika“, „Čudno drvo“, „Sunčana strana ulice“ i mnogim drugim.

S_VREMENA_NA_VREME

s_vremena_na_vreme_publikaKralj Čačka izašao je na binu u jedan sat nakon ponoći. Njihovi motivi da se odazovu pozivu organizatora i nastupe na Bedem festu leže kako kažu u preživljavanju, neizvjesnosti kao nekoj vrsti avanturizma i naravno ljubavlju prema muzici i širenju energije.

IRIE_FM

Najveće interesovanje među mlađima vladalo je svakako za nastup beogradskog IRIE FM-a koji prvi put nastupaj u Nikšiću. Uz njihov novi hit „Kliziš“ publika je pjevala u glas uživajući u svakom tonu koji je ova bend odsvirao. Vukašin je prije festivala pozvao sve nikšićane da dođu na Bedem da se upoznaju i nakon nastupa nije krio oduševljenje sa energijom koja vlada na tvrđavi.

GOMILA

Više od sat vremena publika je uživala u njihovom nastupu nakon čega je binu preuzeo dobro poznat sastav u Nikšiću – GOMILA NESKLADA. Oni su domaćini na tvrđavi pa ne čudi to što su pokrenuli masu iako smo imali priliku da čujemo i neke nove stvari koji su spremali poslednjih par mjeseci.

KraljCacka

Poslednji na glavnoj bini nastupio je dvojac DŽEJ DŽEJ OKOČA koji je završnicu prvog dana obilježio urbanim rep zvukom. Njihov nastup trajao je do ranih jutarnjih časova pa je program na tvrđavi završen nešto iza četiri sata ujutro.

Večeras nas očekuju nastupi FROM ANOTHER MOTHER, DEGENEZA, NEŽNI DALIBOR, AERODROM, E-PLAY, LAKA, ALEX KELMAN i FRENKIE

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here