Slavna Mari Fredrikson preminula je u 61. godini. Pevačica čuvenog sastava Roxette od 2002. godine borila se sa tumorom.

– Mari Fredrikson najviše žali suprug Mikael Bolos i njihovo dvoje dece – naveo je izvor švedskih novina Express.

– Sa velikom tugom obaveštavamo javnost da je jedna od naših najvećih i najvoljenijih umetnica preminula. Mari Fredrikson preminula je 9. decembra, ujutru, u apartmanu u kojem se lečila – navodi se u saopštenju porodice.

Pre nego što su postali duo, Mari Fredrikson i Per Gesle su već bili uspešni solo izvođači u Švedskoj, međutim, kada su oformili Roxette postali su nezaustavljivi, i “harali” su top-listama krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina.

Iako su, sticajem okolnosti, prestali da se aktivno bave muzikom, ponovo su udružili glasove i snage i 2016. objavili album “Good Karma”. Međutim publika ih i dalje pamti po starim hitovima, koji se i dalje vrte na radio stanicama ali i zahvaljujući TV serijama i filmovima u kojima su njihove pesme korišćene.

Tako je recimo jedna od njihovih najpopularnijih balada, “Listen to Your Heart” korišćena u gledanoj seriji “Mr. Robot” kao i čuvenoj seriji “13 Reasons Why”.

Netflixov projekat o ironično- glamuroznom svetu ženskog rvanja “The Glow” ispraćen je pesmom “The Look” a ista muzička podloga korišćena je i u tinejdžerskoj TV atrakciji “Kraljice vriska”( Scream Queens) .

Međutim, možda najpoznatiji “spoj” je onaj filmski: milioni žena plakalo je uz “It must have been love”, pesmu koja je obeležila ljubavnu priču Džulije Roberts i Ričarda Gira u kultnom filmu “Zgodna žena”.

Povodom obeležavanja 30 godina karijere, Roxette su objavili reizdanje albuma koji ih je progurao na svetsku scenu.

Bend Cardigans je prvi reagovao na ovu potresnu i tužnu vest:

“Danas nas je rastužila vest o gubitku jedne od naše najdraže koleginice Mari Fredrikson, Roxette. Počivaj u miru, draga…”

 

Izvor: Headliner

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here